Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Pasaulē

Ķīnā notiek multimediju lekcijas par Latviju "Dzintarzeme - Latvija"

12.oktobrī Ķīnas Ārlietu universitātē (China Foreign Affairs University), 13.oktobrī Starptautisko attiecību universitātē (University of International Relations) un 14. oktobrī Ķīnas Lauksaimniecības universitātē (China Agriculture University), Pekinā, notiks multimediju lekcijas par Latviju publiskās diplomātijas projekta "Dzintarzeme – Latvija" ietvaros.

Pasākumu vadīs pazīstamā žurnāliste Rita Džao (Rita Zhao), stāstot par 2008. gada septembrī žurnālistu vizītes laikā Latvijā gūtajiem iespaidiem, prezentējot fotogrāfijas un interaktīvi iesaistot studentus lekcijas norisē. Klātesošos uzrunās diplomāti no Latvijas vēstniecības Pekinā, informē Latvijas vēstniecība Pekinā.

Projekta ietvaros gada laikā 8 vadošajās Pekinas universitātēs tiek rīkotas interaktīvas lekcijas un ceļojošā fotogrāfiju izstāde: Ritas Džao krāsaino bilžu kolekcija "Dzintarzeme –Latvija", kā arī pazīstamā Latvijas fotogrāfa un viņa studentu melnbaltais kopdarbs "Projekts ZZZ", kas 2007.gada septembrī veiksmīgi piedalījās Starptautiskajā Pinjao Fotogrāfijas festivālā Ķīnā.

Projekts īstenots, pateicoties Latvijas vēstniecības Ķīnā iniciatīvai un Latvijas Ārleitu ministrijas atbalstam sadarbībā ar Ritu Džao un Andreju Grantu.