Picērija Vācijā zem letes pietirgo kokaīnu

© Pixabay

Vācijas policija Diseldorfas rietumu pilsētā veikusi reidu picērijā, kas paralēli arī piedāvāja kokaīnu. Klientam tikai vajadzēja no ēdienkartes paprasīt picu Nr. 40, vēsta CNN.

"Tā bija viena no visvairāk pārdotajām picām," žurnālistiem Diseldorfā sacīja kriminālizmeklēšanas nodaļas direktors Mihaels Grafs fon Moltke.

Viņš sacīja, ka policijai pirmās aizdomas radās šā gada martā pēc veselības inspektoru brīdinājuma. Kad narkotiku apkarošanas nodaļas darbinieki sāka novērot restorānu, viņi drīz vien atklāja, kāpēc pica ar numuru 40 bija tik populāra.

Kad policija zvanīja picērijas vadītājam, 36 gadus vecais vīrietis, iespējams, izmeta pa logu maisu ar narkotikām, kas "iekrita tieši policistu rokās", paziņoja Diseldorfas policija. Ķērienā ietilpa 1,6 kilogrami kokaīna, 400 grami marihuānas un aptuveni 268 000 eiro skaidrā naudā.

Policija sacīja, ka restorāna vadītājs, kurš pēc dažām dienām tika atbrīvots no apcietinājuma, drīz atsāka savu biznesu un atkal sāka pārdot picu ar numuru 40.

Tas deva izmeklētājiem iespēju izpētīt piegādes ķēdi, un pēc vairākām nedēļām aptuveni 150 policisti Vācijas rietumos atmaskoja visu narkotiku tirdzniecības ķēdi, arestēja trīs aizdomās turamos, tostarp 22 gadus veco narkotiku operācijas vadītāju, un veica kratīšanu mājās un uzņēmumos vēl 12 aizdomās turamajiem.

Reidu laikā tika uzietas divas kaņepju plantācijas, kurās bija attiecīgi 300 un 60 augi. Viņi atrada arī neskaitāmus aukstos ieročus, kā arī skaidru naudu un dārgus pulksteņus.

Picērijas vadītājs tika aizturēts, kad viņš mēģināja aizbēgt uz ārzemēm, un joprojām atrodas apcietinājumā. Saskaņā ar Vācijas privātuma noteikumiem neviena aizdomās turamā vārds netika atklāts.

Policija arī neatklāja, cik picērija prasīja par īpašo pasūtījumu.