Izraēla veikusi 17 gaisa triecienus Beirūtas dienvidu priekšpilsētām

© pexels.com

Izraēla trešdien veica 17 gaisa triecienus Beirūtas dienvidu priekšpilsētām, sagraujot sešas ēkas, ziņoja Libānas valsts mediji.

Triecieni notika pēc tam, kad Izraēlas armija bija izplatījusi brīdinājumus evakuēties no šī rajona, kurā spēcīgas pozīcijas ir šiītu kaujinieku grupējumam "Hizbollah".

Libānas Nacionālā ziņu aģentūra (NNA) ziņoja par vismaz 17 triecieniem. Beirūtas dienvidu priekšpilsētā Lailaki tika sagrautas sešas ēkas, un NNA nosauca šos triecienus par "smagākajiem šajā rajonā kopš kara sākuma" starp Izraēlu un "Hizbollah" 23.septembrī.

Trieciens Beirūtas dienvidu rajonā Džnahā tomēr notika bez iepriekšēja brīdinājuma, un tajā nogalināts viens un ievainoti pieci cilvēki, paziņoja Libānas Veselības ministrija.

Šajā rajonā atradās arī proirāniskās raidsabiedrības "Al-Mayadeen" pamestais birojs, kas divu raķešu trāpījumā tika "pilnīgi iznīcināts", ziņoja NNA. Šis birojs bija ierīkots kādas dzīvojamās ēkas dzīvoklī netālu no bijušajām Irānas vēstniecības telpām un tuvu Libānas armijas kontrolpunktam.

Izraēla 23.septembrī sāka intensīvu gaisa triecienu kampaņu pret "Hizbollah" Libānā. Šajos triecienos ir nogalināti vismaz 1580 cilvēki.

Pasaulē

Vai Putins patiešām būtu spējīgs izmantot kodolieročus Ukrainas vai pat kādas rietumvalsts teritorijā? TV24 raidījumā “Nedēļa. Post scriptum” komentāru sniedza žurnālists, politiskais komentētājs Jevgēņijs Kiseļovs, kurš savulaik bija Krievijas populārāko politisko TV šovu vadītājs un televīzijas kanālā NTV vadīja programmu “Itogi”.

Svarīgākais