Klaipēda gatavojas uzņemt vairāk kruīza kuģu

© Mārtiņš Zilgalvis / F64

Klaipēdas pilsētas centrālajā daļā, netālu no Ziemas ostas, tiks izveidots jauns kruīza kuģu terminālis, paziņoja Klaipēdas osta pārvalde.

Pārvaldes projekts paredz, ka tiks rekonstruēti esošie doki un izbūvēti jauni, kā arī mainīts ūdens dziļums, lai apmierinātu jaunās vajadzības. Jaunajā terminālī tiks uzcelta arī administratīvā ēka.

Jaunā kruīza kuģu termināļa projekts ne tikai palielinās Klaipēdas ostas iespējas uzņemt vairāk kuģu un tūristu, bet arī radīs jaunu telpu pilsētai. Šis projekts ir ilgtermiņa ieguldījums Klaipēdas nākotnē un tās starptautiskajā pievilcībā," saka Klaipēdas ostas pārvaldes vadītājs Alģis Lataks.

Jaunā kruīza kuģu termināļa projektu 2023. gada nogalē izstrādāja kompānija "Statybos inžinierių konsultantų biuras".

Projekts tiks īstenots divos posmos, un plānots, ka tas ilgs aptuveni trīs gadus.

Klaipēdas ostas pārvaldes aplēses liecina, ka šajā kruīza sezonā ostā ieradušies 65 000 pasažieru, kas ir par 35% vairāk nekā pērn.

Līdz beigām ostā ieradās vairāk nekā 50 kruīza kuģu, viens kruīza kuģis ostā piestāj oktobrī, bet decembrī Klaipēdas ostā pirmo reizi piestās Ziemassvētku kruīzs, kad 8.decembrī ar kuģi "Amadea" Klaipēdā ieradīsies 600 tūristu no Vācijas.

Septembrī ostas pārvalde informēja, ka nākamajai sezonai jau reģistrēta 63 kruīza kuģu ierašanās, no tiem desmit Lietuvas ostas pilsētā ieradīsies pirmo reizi.

Svarīgākais