Krievijas armijā izcēlies dumpis

© Pixabay.com

Frontē sacēlusies Krievijas bruņoto spēku 19. tanku pulka uzbrukuma vienība, kas oficiāli pārtraukusi pildīt pavēles un uzsākusi perimetra aizsardzību pret savu vienību, kamēr kalnrači protestē pet varas iestādēm, kas jau vairākus mēnešus nav izmaksājuši algas. Acīmredzot šobrīd Krievijas valdībai neizdodas ieviest kārtību ne frontē, ne pie civilajiem iedzīvotājiem, raksta “dialog.ua”.

Frontē krievu karavīri apgalvo, ka komanda plāno viņus likvidēt par atteikšanos izpildīt pārsteidzīgas pavēles, kas rada milzīgus zaudējumus. Viņu komandieris ar segvārdu "Atlas" jau bija sācis bez rīkojuma nošaut karavīrus.

Vienības vadītājs stāstīja, ka komandieri dod nepārdomātus rīkojumus un sūta vienības slikti sagatavotos uzbrukumos, kā rezultātā katru reizi tiek zaudēti vismaz 90% karavīru, kā rezultātā vienība sarīkojusi dumpi.

Tikmēr arī civilie iedzīvotāji rīko protestus - Kemerovas apgabala Belovskas rajonā raktuvju strādnieki pieteica badastreiku. Iemesls šādai izmisīgai rīcībai ir algu neizmaksāšana jau četru mēnešu garumā.

Tiek ziņots, ka raktuvju strādnieki uzņēmuma administratīvās un labierīcības rūpnīcas teritorijā uzslējuši divas teltis un uzrakstījuši paziņojumu, pieprasot samaksāt parādu.

Ziņojumā pieminēta ne tikai algu neizmaksāšana, bet arī bīstamais un novecojušais aprīkojums, ar kādu ogļrači spiesti nolaisties pazemē.