VIDEO. ASV helikopters ietriecas radio tornī; upuru vidū ir bērns

© Unsplash

Helikoptera avārijā ASV dienvidu pilsētā Hjūstonā gājuši bojā četri pasažieri, tostarp bērns, paziņojušas vietējās varas iestādes. Traģiskajā negadījumā tika arī nopostīts radio tornis, vēsta CNN.

Privātais lidaparāts "vai nu ietriecās kabelī, vai faktiski ietriecās pašā tornī", žurnālistiem sacīja Hjūstonas policijas priekšnieks Noe Diazs.

Viņš piebilda, ka svētdienas avārijā neviens uz zemes nav cietis un turpinās izmeklēšana, lai noskaidrotu negadījuma cēloni.

Dažos video, kas nonākuši sociālajos tīklos, ir redzams, kā pēc avārijas uz zemes deg gruveši, bet citos video, kas acīmredzot uzņemti no videonovērošanas kamerām, redzams, kā helikopters tuvojas tornim un pēc tam uzliesmo. Rūpīgi ieskatoties, var novērot, kā pēc trieciena krītošajai uguns bumbai seko lielas radio torņa detaļas.

Pilsētas mērs Džons Vitmīrs sacīja, ka avārija notikusi netālu no dzīvojamā rajona un netālu no viegli uzliesmojošas butāna tvertnes.

Mums ir paveicies, ka nebija sliktāk," viņš teica.

Helikopters bija pacēlies no lidlauka mazāk nekā 18 jūdžu (30 kilometru) attālumā no avārijas vietas, liecina varas iestādes.

Hjūstona, kas atrodas Teksasas štatā, ir ceturtā lielākā pilsēta ASV ar 2,3 miljoniem iedzīvotāju.

Svarīgākais