VIDEO: Izraēlas uzbrukumi atstājuši Beirūtu liesmās

© AP/Scanpix/Leta

Izraēlas uzbrukumi atstājuši Beirūtu liesmās, pirmdien paziņojis Izraēlas ārlietu ministrs Israels Kacs, Izraēlai turpinot uzbrukumus šiītu bruņotā grupējuma "Hizbollah" mērķiem Libānā.

Kacs platformā "X" paziņoja, ka Izraēla veikusi triecienus vairāk nekā 15 ēkām, un publicēja attēlu, kurā redzama liela ugunsbumba debesīs virs Beirūtas. Viņš norādīja, ka pirms uzbrukumiem iedzīvotāji tika aicināti evakuēties.

""Hizbollah" ir samaksājusi un turpinās maksāt augstu cenu par saviem uzbrukumiem Izraēlas ziemeļu daļai un raķešu apšaudi. Mēs turpināsim uzbrukt Irānas vasalim, līdz tas sabruks," paziņoja Kacs.

Izraēlas armijas publiskotajos video redzams, kā gaisa trieciena rezultātā sabrūk divas daudzstāvu mājas. Armija skaidroja, ka kārtējo gaisa uzbrukumu mērķis ir finanšu organizācija, kas saistīta ar "Hizbollah". Organizācija pārvalda līdzekļus, kas tiek izmantoti, lai finansētu "Hizbollah" darbību, tai skaitā ieroču iegādi un maksājumus "Hizbollah" militārā spārna locekļiem.Israel is literally wiping out apartment buildings in Beirut tonight.Let that sink in—residential buildings full of Lebanese families.In what universe is this considered “self-defense”? pic.twitter.com/KpTN3AO1d7— sarah (@sahouraxo) October 20, 2024

Pasaulē

Dziedātāja Laima Vaikule, kura atklāti nosoda Putina režīmu, publiski uzrunāja Krievijas iedzīvotājus - māksliniece vēlreiz mēģināja atvērt krieviem acis, stāstot, kādus noziegumus Krievijas armija patiesībā veic Ukrainā, raksta “unian.net”.

Svarīgākais