Vīrietis Viļņā aizdedzina vairākas valsts institūciju ēkas

© unsplash.com

Lietuvā svētdien aizturēts vīrietis par mēģinājumiem aizdedzināt vairāku valsts institūciju ēkas Viļņā, taču aizsardzības ministrs Laurīns Kasčūns uzsēra, ka uzbrukumi nav saistīti ar sabotāžu.

Policijā informēja, ka svētdien nedaudz vairāk nekā stundas laikā saņemti ziņojumi par četriem tādiem incidentiem.

Pirmais uzbrukums notika svētdien ap plkst. 5.40, kad tika aizdedzinātas pagaidu koka konstrukcijas un aizsargtīkls Ģenerālprokuratūras pirmajam stāvam.

Pēc tam plkst. 6.14 vīrietis aizdedzināja trīs stāvu ēkas, kur atrodas Viļņas Vecpilsētas pārvalde, kāpņutelpas ieejas durvis Viļņas centā, un tad plkst. 6.40 viņš aizdedzināja atkritumu konteineru, kuru bija aizvilcis līdz Valsts bērnu tiesību aizsardzības un adopcijas dienesta ieejai.

Plkst. 7.12 tika aizdedzinātas arī Aizsardzības ministrijas durvis, kas netiek izmantotas.

Policija apstiprināja, ka aizdomās par šo noziegumu pastrādāšanu aizturēts 1984. gadā dzimis vīrietis. Viņa analīzes uzrādīja 0,63 promiļu alkohola reibumu.

Kasčūns žurnālistiem notikušo raksturoja kā vandalismu, kas nav saistīts ar sabotāžu.

"Šie ļaunprātīgas dedzināšanas gadījumi ir savstarpēji saistīti un notika gandrīz vienlaikus," teica ministrs, piebilstot, ka tiek izvērtēti visi scenāriji, "taču sākotnējais novērtējums liecina, ka tas ir neadekvātas, reibumā esošas personas pastrādāts huligānisms".

"Nešķiet, ka tā ir jebkāda veida sabotāža, ārēju spēku iedvesmota rīcība," piebilda Kasčūns.

Tiek aplēsts nodarīto zaudējumu apmērs, un sākta pirmstiesas izmeklēšana par īpašuma bojāšanu bīstamā veidā.

Pasaulē

Dziedātāja Laima Vaikule, kura atklāti nosoda Putina režīmu, publiski uzrunāja Krievijas iedzīvotājus - māksliniece vēlreiz mēģināja atvērt krieviem acis, stāstot, kādus noziegumus Krievijas armija patiesībā veic Ukrainā, raksta “unian.net”.

Svarīgākais