Lidostā ievieš dīvainu ierobežojumu

© Pixabay.com

Dunedinas lidosta Jaunzēlandē ir izraisījusi diskusijas visā pasaulē, nosakot trīs minūšu ierobežojumu apskāvieniem izlidošanas zonā, piebilstot, ka "labākām atvadām, lūdzu, izmantojiet autostāvvietu", raksta CNN.

Izlidošanas vietā uzstādīta zīme ar uzrakstu “Maksimālais apskāvienu laiks 3 minūtes.”

Daži komentētāji sociālajā tīklā “Facebook” ir sašutuši par šādu ierobežojumu, savukārt citi brīnās, ka lidostā vispār ir bezmaksas zona, kurā var izlaist ceļotājus, ņemot vērā vispārējo nodevu un naudas sodu pieaugumu.

Dunedinas lidostas izpilddirektors Daniels De Bono šo lēmumu raksturoja kā “emociju perēkli”.

Viņš norādīja uz pētījumu, kurā teikts, ka pietiek ar 20 sekunžu apskāvienu, lai iegūtu “mīlestības hormona” oksitocīna uzliesmojumu, un apgalvoja, ka, ātri pārvietojot klientus, vairāk cilvēku var saņemt vairāk apskāvienu.

Dunedinas lidostas autostāvvietā, kurā, kā De Bono atzīst, "mūsu komanda gadu gaitā ir redzējusi interesantas lietas", atļauts uzkavēties 15 minūtes bez maksas.

Pasaulē

ASV vēlas, lai Izraēlas un Libānas kaujinieku grupējuma "Hizbollah" karš beigtos pēc iespējas ātrāk, pirmdien apliecināja īpašais ASV sūtnis Eimoss Hohstīns, vienlaikus mudinot pildīt ANO rezolūciju, kurā grupējumam pieprasīts atkāpties no Libānas dienvidiem.