Trampa jaunais bizness piedzīvo neveiksmi

© unsplash.com

ASV eksprezidenta un prezidenta amata kandidāta Donalda Trampa kriptovalūtu platformas pirmā tirdzniecības diena otrdien bija neveiksmīga, jo tika nopirkta tikai neliela daļa no digitālajiem žetoniem šajā tirgū.

Tramps septembra vidū paziņoja, ka viņš kopā ar saviem dēliem un citiem uzņēmējiem izveidos kriptovalūtu platformu "World Liberty Financial".

Uzņēmums pirmajā tirdzniecības dienā piedāvāja apmēram 20 miljardus digitālo žetonu par 1,5 centiem gabalā, kuru kopējā vērtība bija 300 miljoni ASV dolāru, bet līdz otrdienas vakaram tika nopirkti tikai trīs procenti no tiem.

Pircēji var izmantot šos žetonus kā kriptovalūtas un iegūt balsis šīs platformas pārvaldībā.

Daudzi novērotāji izskaidroja vājo apgrozījumu ar tehniskām problēmām, jo uzņēmuma vietne otrdien bija piedzīvojusi darbības pārtraukumus.

"World Liberty Financial" ļaus lietotājiem aizdot vai aizņemties kriptovalūtas savā starpā. Šādu pakalpojumu jau piedāvā daudzas platformas, starp kurām viena no pazīstamākajām ir "Aave".

Tramps savas prezidentūras laikā uzskatīja kriptovalūtas par krāpniecību, bet vēlāk radikāli mainīja savu nostāju un ir paziņojis, ka kļūs par "pro-bitkoinu prezidentu", ja novembrī uzvarēs ASV prezidenta vēlēšanās.

Pasaulē

Saskaņā ar jaunāko Kopenhāgenā bāzētās Eiropas Vides aģentūras (EVA) ziņojumu, tikai 37 procenti no tā dēvētajām virszemes ūdenstilpēm, piemēram, ezeriem vai upēm, 2021. gadā Eiropā bija labā vai ļoti labā ekoloģiskā stāvoklī, vēsta “Deutsche Welle”.