"Ryanair" radīs 150 jaunas darba vietas Kauņā

© unsplash.com

Īrijas zemo cenu lidsabiedrība "Ryanair", kas plāno nākamgad Kauņas lidostā pastāvīgi bāzēt trīs lidmašīnas, būvēs vēl vienu lidmašīnu apkopes, remonta un kapitālremonta angāru.

"Ryanair" meitasuzņēmums Lietuvā "FRC LT" no Lietuvas valsts lidostu operatorkompānijas "Lietuvosoro uostai" iznomājis 1,06 hektāru plašu zemesgabalu, uz kura būvēs 7600 kvadrātmetru plašu angāru.

Kā liecina publiski pieejamā ietekmes uz vidi novērtējuma informācija, angārs, kurā tiks radītas ap 150 jaunām darbavietām, darbību sāks nākamā gada pēdējā ceturksnī.

"Garāžas tipa ēka (angārs) tiks izmantota, lai apkalpotu tikai "Ryanair" lidmašīnas, un vienlaicīgi tajā varēs novietot divas lidmašīnas," pausts dokumentā.

Ietekmes uz vidi novērtējumā lēsts, ka gadā jaunajā angārā varēs apkalpot līdz 365 lidmašīnām. Teritorijā būs arī stāvvieta darbinieku automašīnām un transportlīdzekļi lidmašīnu vilkšanai.

"FRC LT" nekomentēja investīciju plānus.

Maijā "Ryanair" atklāja otro angāru Kauņas lidostā. Īrijas kompānija informēja, ka 8000 kvadrātmetru plašā angāra projektā investēti 20 miljoni eiro.

Tolaik "Ryanair" arī paziņoja, ka Lietuvas otrā lielākajā lidostā esošo floti papildina ar vienu lidmašīnu, kas nozīmē, ka tagad tajā būs trīs lidmašīnas.

Lidmašīnu apkopi Kauņas lidostā veic "Ryanair Group" uzņēmums "Kaunas Aircraft Maintenance Services" (KAMS), kas pilnībā pieder "FRC LT", kā arī uzņēmumi "FL Technics", DAT un "MAAS Aviation".

KAMS ir 344 darbinieki. 2022./2023.finanšu gadā uzņēmuma tīrā peļņa gandrīz četrkāršojās, sasniedzot 1,63 miljonus eiro, un ieņēmumi pieauga par 49,6% līdz 14,85 miljoniem eiro. Februārī uzņēmums paziņoja, ka saistībā ar paplašināšanos Kauņas lidostā meklē 250 jaunu darbinieku.

"Ryanair" 2010.gadā atklāja savu bāzi Kauņā.