“Ryanair” plāno būtiski mainīt pasažieru reģistrāciju reisam

© Pixabay.com

Īrijas zemo cenu aviokompānija “Ryanair” plāno līdz 2025. gada maijam atteikties no papīra iekāpšanas kartēm un reģistrēšanās kasēm, raksta “Unian”.

Pēc “Ryanair” izpilddirektora Maikla O'Līrija teiktā, aviokompānijas pasažieriem ir ļoti ieteicams reģistrēties lidojumiem tikai tiešsaistē vai izmantojot lidsabiedrības lietotni jau pirms ierašanās lidostā. Ja viņi to nedarīs, viņiem, iekāpjot lidojumā, būs jāmaksā papildus apmēram 65 eiro.

"Mēs vēlamies atbrīvoties no drošības pārbaudēm lidostā, tāpat kā mēs atbrīvojāmies no bagāžas skaitītājiem. Mēs strādājam pie tā, lai no 1. maija viss tiktu darīts lietotnē, nekas vairs netiks darīts uz papīra,” viņš sacīja, uzstājoties preses konferencē Dublinā pagājušās nedēļas beigās.

Tomēr O'Līrijs piebilda, ka jau ir ieviestas procedūras gadījumam, ja pasažiera tālruņa akumulators izlādējas un viņš nevar piekļūt savai informācijai.

“Ja jūsu akumulators izlādēsies, mums būs jūsu pase, un mēs visu varēsim izdarīt pie vārtiem. Dažreiz mēs to darām, ja kāda iemesla dēļ kādu tālruni neizdodas noskenēt. Bet, ja mums būs vārds un pase, viss būs kārtībā,” viņš skaidroja.

“Ryanair” vadītājs arī sacīja, ka vismaz 60 procenti pasažieru jau pašlaik izmanto lietotni, un viņš paredz, ka līdz 2024. gada beigām šis rādītājs pieaugs līdz pat 80 procentiem, bet līdz ar maiju klientiem nebūs citas izvēles, kā vien to izmantot.

Svarīgākais