Daudzdzīvokļu mājas kanalizācijas sitēmā atrasti cilvēka gaļas gabali

© Pixabay.com

2000. gada jūlija sākumā Tallinā daudzdzīvokļu mājā aizsērēja kanalizācijas sistēma, un pirmā stāva dzīvokļa tualetē pēkšņi uzpeldēja gaļas gabali. Kā stāsta dzīvokļu mājas valdes loceklis, bijuši vairāki aizsprostojumi, un ne reizi vien izsaukti santehniķi. Ar šokējošo stāstu dalās “postimees.ee”.

Gaļas gabali bija dažāda izmēra, vidēji katrs svēra 100-150 gramus. Tā kā gaļa no caurules nāca ārā vairākas stundas pēc kārtas, mājas iedzīvotāji uzskatīja, ka tā nāk no kaut kādas ražošanas, un nolēma izsaukt policiju.

Sākumā gaļas izcelsme policiju īpaši nesatrauca, taču mājas iedzīvotāju uzstājības dēļ viens gaļas gabals tomēr tika nosūtīts ekspertīzei.

Vēlāk policija aizturēja 32 gadus veco Vasīliju Savku, kurš īrēja dzīvokli tajā pašā ēkā un kurš vairākus gadus bija strādājis par gaļas izcirtēju Tallinas tirgū. Vīrietis uzstāja, ka tas ir parasts kebabs. "Tā bija cūkgaļa, sabojāts kebabs, ko es izmetu tualetē," viņš teica.

Tomēr jūlija sākumā bez vēsts bija pazudusi viņa 36 gadus vecā sieva Inga un sievas 12 gadus vecais dēls Dmitrijs, kā arī 60 gadus vecā sievasmāte Jeļena. Saistībā ar viņu pazušanu pirmie trauksmi cēla pazudušo tuvinieki, nevis pats Vasīlijs.

Veicot kratīšanu mājā, kas piederēja Vasīlija tēvam, policija applūdušā pagrabā atrada sadalītus divu cilvēku līķus. Drīz vien ekspertīze atklāja, ka mirstīgās atliekas pieder pazudušajai vecmāmiņai un mazdēlam - Jeļenai un Dmitrijam, bet Inga bija pazudusi. Vēlāk, pārbaudot kanalizācijā izskalotos gaļas gabalus, atklājās, ka tā ir cilvēka gaļa.

Par noziegumu Vasīlijs saņēma mūža ieslodzījumu.

Svarīgākais