Tramps izdod pats savu Bībeli; tipogrāfiju pasūta Ķīnā

© Ekrānuzņēmums / YouTube

Tūkstošiem Donalda Trampa izdotās Bībeles "Dievs, svētī ASV" eksemplāru tika iespiestas valstī, kuru bijušais ASV prezidents vairākkārt apsūdzējis par amerikāņu darbavietu zagšanu un iesaistīšanos negodīgā tirdzniecības praksē, proti, Ķīnā, vēsta “The Associated Press”.

Mediju aģentūras pārskatītie globālie tirdzniecības ieraksti liecina, ka poligrāfijas uzņēmums Ķīnas austrumu pilsētā Hangdžou, no februāra sākuma līdz marta beigām uz ASV nosūtīja gandrīz 120 000 Bībeles.

Saskaņā ar datubāzēm, kas izmanto muitas datus, lai izsekotu eksportam un importam, aptuvenā trīs atsevišķo sūtījumu vērtība bija 342 tūkstoši ASV dolāru (USD), jeb mazāk nekā 3 USD par vienu grāmatu. Trampa atbalstītās Bībeles minimālā cena ir 59,99, tādējādi potenciālie pārdošanas ieņēmumi ir aptuveni 7 miljoni USD.

Trampa Bībeles saistība ar Ķīnu, par kuru iepriekš nav ziņots, atklāj dziļu plaisu starp bijušā prezidenta skarbo, pret Ķīnu vērsto, retoriku un viņa steigu sapelnīt naudu kampaņas laikā.

Šī gada martā, savā platformā “Truth Social” Tramps bija ievietojis video, kurā sajaucot reliģiju ar savu kampaņas vēstījumu, bijušais ASV prezidents mudināju skatītājus iegādāties Bībeli. Tajā līdz ar reliģiskajiem tekstiem ir nodrukāta arī ASV konstitūcija, Neatkarības deklarācija un atsevišķas tiesību normas.

Neskaitāmi reliģijas pētnieki un autori ir nosodījuši Svēto Rakstu un valdības dokumentu apvienošanu, saucot to par "toksisku maisījumu", kas var veicināt kristīgā nacionālisma noskaņojumu evaņģēliskajās baznīcās.

Kristīgais nacionālisms ir kustība, kas sakausē amerikāņu un kristīgās vērtības, simbolus un identitāti, un cenšas piešķirt kristietībai privilēģiju sabiedriskajā dzīvē. Kristīgie nacionālisti labprāt uzskata, ka ASV konstitūciju ir iedvesmojis Dievs un ka federālajai valdībai ir jāpasludina ASV par kristiešu valsti.

Ekrānuzņēmums / YouTube

Svarīgākais