Bažās par bērnu seksuālo izmantošanu, Turcija bloķē piekļuvi vienai ziņojumapmaiņas platformai

© Depositphotos

Turcija trešdien bloķējusi piekļuvi ziņojumapmaiņas platformai "Discord", skaidrojot, ka nepieciešams aizsargāt bērnus un jauniešus no ļaunprātīgas izmantošanas tiešsaistē.

Turcijas Informācijas un sakaru tehnoloģiju pārvalde (BTK) bloķēja piekļuvi "Discord" pēc Ankaras tiesas lēmuma. Tiesa norādīja, ka pastāv aizdomas, ka šī platforma tiek izmantota bērnu seksuālai izmantošanai.

"Mēs esam apņēmības pilni aizsargāt mūsu jauniešus un mūsu bērnus (..) no kaitīgām un noziedzīgām publikācijām sociālajos tīklos un internetā," platformā "X" pavēstīja Turcijas tieslietu ministrs Jilmazs Tunčs.

ASV bāzēta platforma "Discord" ir ļoti populāra videospēļu fanu vidū, bet daudzos uzņēmumos tā tiek izmantota arī kā iekšējā ziņojumapmaiņas sistēma, un tā ir kļuvusi par alternatīvu cilvēkiem, kuri novērsušies no "X" un "Facebook".

Turcijas mediji vēsta, ka daži "Discord" lietotāji publicējuši ziņojumus, kuros slavēja piektdien Stambulā notikušo divu jaunu sieviešu slepkavību, bet citi izmantojuši platformu, lai uzmāktos nepilngadīgām meitenēm.

Augustā Turcija aizliedza piekļuvi videospēļu platformai "Roblox", kā iemeslu minot bērniem kaitīgu saturu. Pirms tam Turcijā tika bloķēta piekļuve "Instagram", kas tika atjaunota pēc deviņām dienām.

"Discord", kas piedāvā bezmaksas platformu, kurā var apmainīties ar tekstu, audio un video, ir aptuveni 150 miljoni lietotāju.