Francijā noslēgušās slavenas dārgumu medības, kas ilga trīs desmitgades

© Ekrānuzņēmums / YouTube

Šķiet, ka 31 gadu ilgās dārgumu medības Francijā ir beigušās pēc tam, kad oficiālie sociālo mediju konti paziņoja, ka ir atrasts marķieris, kas nepieciešams, lai saņemtu galveno balvu, ziņo “Metro News”.

Medības “Pa zelta pūces pēdām” balstījās uz 1993. gadā izdotu mīklu grāmatu. Dalībniekiem bija jāatrisina 11 mīklas grāmatā un 12., kas bija paslēpta, lai atrastu precīzu marķiera atrašanās vietu.

Risinājumi, ko sniedza tie, kuri apgalvo, ka ir atraduši marķieri, tiek pārbaudīti, teikts oficiālajā paziņojumā.

Saskaņā ar medību oficiālo vietni, grāmata, ko 1993. gadā publicēja autors Regiss Hauzers un mākslinieks Mišels Bekers, izveidoja kultam līdzīgu sekotāju kopienu, kurā ir vairāk nekā 200 000 spēlētāju, kas pazīstami kā “pūces” no Francijas un ārvalstīm.

Vietnē “YouTube” ievietotā dokumentālajā filmā Bekers sacīja, ka viņš personīgi pārraudzīja un finansēja galvenās balvas, pūces, marķiera izveidi. Pūce izgatavota no 3 kg zelta un 7 kg sudraba ar dimanta šķembām uz sejas, - izveidi.

Hauzera kungs, mīklu intelektuālais arhitekts, sākotnēji bija izmantojis vārdu Makss Valentīns, lai neļautu centīgākajiem dārgumu meklētājiem viņu meklēt. Viņš nomira 2009. gadā, tolaik ziņoja franču laikraksts “Le Monde”.

Viņš un Bekera kungs nolēma aprakt pūces kopiju, dārgo oriģinālu glabājot drošā vietā. Kā internetā vēsta dārgumu medību fani, tā vērtība tiek lēsta vairāk nekā 150 000 eiro apmērā.

Lai pieprasītu dārgumu, uzvarētājam ir jāiesniedz tā kopija, kopā ar atbildēm uz visām grāmatas mīklām.

Svarīgākais