Pēc mēnesi ilga aizlieguma Brazīlijā atkal pieejama platforma "X"

© unsplash.com

Brazīlijas Augstākā tiesa otrdien paziņoja, ka atceļ sociālo mediju platformas "X" aizliegumu, kas vairāk nekā mēnesi bija spēkā saistībā ar "X" īpašnieka Īlona Maska un šīs tiesas tiesneša Alešandri di Moraisa strīdu par dezinformāciju.

"Es atļauju nekavējoties atjaunot ["X"] darbību," tiesnesis paziņoja savā spriedumā, kas pieņemts pēc tam, kad "X" samaksāja naudassodus par vairāku tiesas rīkojumu nepildīšanu.

Moraiss deva Brazīlijas telekomunikāciju regulatoram 24 stundas laika, lai padarītu šo platformu atkal pieejamu miljoniem lietotāju Brazīlijā.

Masks vēl nav reaģējis uz šo Moraisa lēmumu.

Moraiss mēnešiem ilgi bija iesaistīts konfliktā ar pasaules bagātāko cilvēku Masku par tiešsaistes dezinformācijas plūdiem, kas saistīti ar Brazīlijas 2022. gada vēlēšanu kampaņu.

Konflikts saasinājās, kad ar Moraisa lēmumu "X" darbība Brazīlijā 31. augustā tika apturēta, jo Masks bija atteicies dzēst desmitiem labēju kontu šajā platformā un nebija izpildījis rīkojumu iecelt šim uzņēmumam jaunu juridisko pārstāvi Brazīlijā.

Platformai pirms darbības apturēšanas bija vairāk nekā 22 miljoni lietotāju Brazīlijā.

Konflikta gaitā Masks nodēvēja Moraisu par "ļaunu diktatoru" un "Voldemortu", savukārt Moraiss apsūdzēja platformu demokrātijas graušanā, pieļaujot dezinformācijas izplatīšanu.

"X" galu galā izpildīja Moraisa prasības, lai aizliegums tiktu atcelts. Tiesnesis pagājušonedēļ apstiprināja, ka "X" arī samaksājusi naudassodus ap 5,2 miljonu ASV dolāru (4,7 miljonu eiro) apmērā.

Svarīgākais