Ukrainā ievainotam lietuvietim kļūdas dēļ amputē kāju

© Depositphotos

Ukrainā ievainotais lietuvietis Ričards Savicks pēc operācijas piedzīvojis šoku - kļūdas dēļ viņam amputēta kāja, ziņo TV3.lt. Viņš no Kijivas pārvests uz Kauņas slimnīcu.

55 gadus veco uzņēmēju, kurš kopā ar vēl četriem brīvprātīgajiem veda atbalstu Ukrainas karavīriem, pirms piecām nedēļām Pokrovskas pilsētā ievainoja Krievijas raķetes "Iskander" fragments.
Viena raķete aizlidoja garām. Brīvprātīgie steidzās pēc iespējas ātrāk izkraut kravu. Divi ukraiņu karavīri, kas atradās kopā ar lietuviešiem, mudināja nekrist panikā, stāstīja, ka krievi mērķējuši nevis uz lietuviešiem, bet gan uz dzelzceļa tiltu, kas atradās nedaudz tālāk. Taču otrā raķete bija mērķēta tieši uz viņiem.
Bija sprādziens. Ričards tika ievainots kājā. "Gulēju uz zemes apdullināts, bet samaņu nezaudēju. Drīz visi mani aplenca, uzlika žņaugu, aizveda līdz mašīnai un pēc piecpadsmit minūtēm aizveda uz slimnīcu," stāstīja ievainotais.
Tika veikta operācija un kļūdas dēļ viņam tika amputēta kāja. Joprojām neviens nevar paskaidrot, kāpēc tā izdarīts. Tiek pieļauts, ka ķirurgi varētu būt pārslogoti vai nepieredzējuši.
Notikušo izmeklē vietējā prokuratūra, un bez atlīdzības R. Savicka intereses apņēmies aizstāvēt Ukrainas advokātu birojs.
Šobrīd viņš atrodas Kauņas slimnīcā. Ričardu gaida ilga rehabilitācija. Sprādziena laikā viņam tika bojātas acis un plaušas, kā arī veselu mēnesi kuņģis nepieņēma ēdienu un pacients visu izvēma. Tagad Ričarda stāvoklis uzlabojas ar katru dienu, un vīrietis ir apņēmības pilns turpināt atbalstīt ukraiņus un dzīvot pilnvērtīgu dzīvi arī turpmāk.Un cer uz protēzi - vai nu par valsts naudu vai ziedojumiem.

Svarīgākais