Daudzi no mums ledusskapjus izmanto nepareizi - piemēram, izmanto tā durvis, lai uzglabātu pienu. Kāpēc tā nevajadzētu darīt, skaidro eksperti publikācijā “Express”.
Ledusskapja pārslogošana ir viena no visbiežāk pieļautajām kļūdām, saka “Miele GB” vadītājs Sezars Fernandess. Viņš paskaidroja, ka pārpildīti ledusskapji cieš no sliktas gaisa plūsmas, tādējādi virtuves iekārtai ir grūtāk uzturēt nemainīgu temperatūru.
Fernandess saka, ka ledusskapjiem nevajadzētu būt pārblīvētiem, tomēr arī tukšam ledusskapim ir vairāk jāstrādā, lai regulētu temperatūru, patērējot vairāk enerģijas, tāpēc ir ļoti svarīgi atrast pareizo līdzsvaru.
Viņš arī iesaka reizi mēnesī padziļināti iztīrīt ledusskapi, un viņam ir lielisks padoms, kā to vislabāk izdarīt - vislabāk ir izņemt visus plauktus un atvilktnes, taču vajadzētu izvairīties no skarbām ķīmiskām vielām.
Tā vietā jāizmanto maigs mazgāšanas līdzeklis vai ūdens un cepamās sodas maisījumu. Eksperts iesaka ledusskapī glabāt nelielu bļodu ar kafijas pupiņām vai sodu, jo tie lieliski absorbē nevēlamas smakas:
"Var tos glabāt ledusskapja durvīs, bet pienu vai citus piena produktus noteikti nevajadzētu glabāt šajā ledusskapja daļā."
Lucinda Hankina, recepšu portāla “Gousto” eksperte, saka, ka tam ir labs iemesls. Viņa skaidroja, ka tieši pie durvīm ledusskapja temperatūra svārstās visvairāk, bet piena produktiem ir svarīgi saglabāt nemainīgu temperatūru, ja tas ir iespējams.
Speciāliste stāsta, ka tieši tāpēc piena produkti jāglabā ledusskapja aukstākajā vietā - aizmugurē, kur temperatūra ir stabilāka.
Viņa arī iesaka piena produktus uzglabāt to oriģinālajā iepakojumā vai labi noslēgtā traukā, lai izvairītos no gaisa iedarbības, kas var paātrināt bojāšanos.