Uzbrukumi Izraēlas vēstniecībām Kopenhāgenā un Stokholmā varētu būt saistīti, ziņo Zviedrija

© Reuters/Scanpix/Leta

Pastāv aizdomas, ka šonedēļ notikušie uzbrukumi Izraēlas vēstniecībām Kopenhāgenā un Stokholmā ir saistīti, piektdien paziņojusi Zviedrijas prokuratūra.

Prokurore Cecīlija Holboma ziņu aģentūrai TT atzina, ka pastāv aizdomas par abu incidentu saistību, taču sīkākas ziņas nesniedza.

Kā ziņots, otrdienas vakarā uz Izraēlas vēstniecību Stokholmā tika raidīti šāvieni. Savukārt Kopenhāgenā naktī uz trešdienu Netālu no Izraēlas vēstniecības eksplodēja divas rokasgranātas.

Dānijas policija saistībā ar sprādzieniem Kopenhāgenā aizturējusi divus 16 un 19 gadus vecus zviedru jauniešus.

Saistībā ar Stokholmas incidentu pagaidām neviens nav aizturēts.

Zviedrijas Drošības policijas (SÄPO) operatīvās nodaļas priekšnieks Frēdriks Halstrems ceturtdien norādīja, ka izvēlētie mērķi un abos gadījumos izmantoto metožu līdzība dod pamatu pieņemt, ka abos incidentos varētu būt iesaistīta Irāna.

Zviedru mediji ziņo, ka policija par abu uzbrukumu organizēšanu aizdomās tur organizētās noziedzības bandu "Foxtrot", kuras līderis ir šobrīd Turcijā dzīvojošais Irānā dzimušais kurds Rava Madžids.

Jau iepriekš SÄPO atzinusi, ka Irāna Zviedrijā izmanto noziedznieku bandas uzbrukumiem Teherānas teokrātiskā režīma pretiniekiem.

Svarīgākais