Bērniem, kas slimības dēļ nevar apmeklēt skolu, mācīties palīdz robots

© Pixabay.com

Ja bērns ilgstoši slimo un nevar apmeklēt skolu, ne tikai slimība var būt novājinoša - arī šķirtība no klases un draugiem var būt smaga. Bērniem, kuri ilgstoši ārstējas vai kuri cīnās ar garīgās veselības problēmām, Norvēģijas uzņēmums No Isolation izstrādājis robotu AV1, kas var ieņemt bērna vietu klasē, kalpojot par viņu acīm, ausīm un balsi un palīdzot uzturēt saikni ar saviem klasesbiedriem, raksta “CNN”.

AV1 izskatās kā vienkāršota cilvēka galvas bez rumpja versija. Tas var griezties par 360 grādiem un ir aprīkots ar kameru, mikrofonu un skaļruni. Skolotāji to novieto uz klases galda, un skolēns to kontrolē attālināti, izmantojot lietotni, kurai tiek piešķirta unikāla parole.

Florence Solsberija, “No Isolation” mārketinga direktore, skaidro, ka skolēns var runāt ar skolotāju vai klasesbiedriem, izmantojot skaļruni, un lietotnei ir iespēja “pacelt roku”, kas liek gaismai mirgot uz robota galvas. Viņi var arī atlasīt emocijzīmes, kas tiek rādītas robota acīs.

Solsberija saka, ka 17 valstīs, galvenokārt Apvienotajā Karalistē un Vācijā, jau ir 3000 aktīvu AV1 vienību, un abās darbojas vairāk nekā 1000 robotu.

Apvienotajā Karalistē skolas var īrēt AV1 par aptuveni 200 ASV dolāriem mēnesī vai izvēlēties vienreizēju pirkumu par apmēram 5000 ASV dolāriem ar papildu pakalpojumu paketi, kas maksā apmēram 1045 ASV dolāri gadā.

Solsberija saka, ka, iespējams, lielākais robota ieguvums ir tā spēja uzturēt sociālās saites. Viņa dalījās ar stāstu par kādu 15 gadus vecu studentu Vorvikšīrā, Anglijā, kurš izmantoja AV1, un kura draugi ņem robotu līdzi pusdienās, saglabājot viņu savā sociālajā lokā.

"Ilgas prombūtnes laikā, kad klasesbiedri var neredzēt savu draugu ilgāku laiku, šī saikne ar skolu patiešām kļūst par glābšanas riņķi ​​šim skolēnam, īpaši tiem, kuriem ir veselības problēmas," sacīja Solsberija.

Saskaņā ar Solsberijas teikto, AV1 ir izstrādāts tā, lai netiktu vākti personas dati, un lietotne neļauj izveidot ekrānuzņēmumus vai ierakstus. Šifrēšana nodrošina tiešraides straumi, un vienlaikus var izveidot savienojumu tikai viena ierīce, kad robota galva un acis iedegas, lai signalizētu par aktīvu lietošanu.

Tirgū ir arī citi līdzīgi roboti, un dažiem, piemēram, VGo un Buddy, ir riteņi un tie var pārvietoties pa skolu vai darba vietu, savukārt dažiem ir ekrāns, kas parāda lietotāja seju. Solsberija sacīja, ka AV1 ir bez riteņiem un tas sver aptuveni 1 kilogramu - tāpēc skolotāji vai skolēni var to viegli pārvietot no vienas nodarbības uz citu, izmantojot pielāgotu mugursomu.

Viņa piebilda, ka priekšrocība var būt arī ekrāna trūkums, kurā redzama bērna seja. "Mēs esam redzējuši, ka, samazinot spiedienu būt kamerā, palielinās iespēja, ka robots tiks izmantots skolēniem, kuri emocionāli izvairās no skolas," sacīja Solsberija.

Svarīgākais