Skandāls Polijā: no apgrozības izņem degvīna produktu, ko nosauc par “ļaunumu tīrā veidā”

© Unsplash

Polijas valdība trešdien paziņoja, ka grozīs valsts noteikumus par alkoholisko dzērienu veicināšanu un pārdošanu pēc tam, kad uzņēmums ieviesa degvīnu, kas bija iepakots krāsainās tūbiņās, kas ir līdzīgas tam, kādās tiek pārdotas bērnu augļu putas, vēsta politico.eu.

Pēc sabiedrības sašutuma uzņēmums OLV, kas, starp citu, ražo arī bērnu populārās augļu putas, paziņoja, ka atceļ "alko tūbiņas", kā tās tika sauktas, un pilnībā pārtrauks to ražošanu.

Prominents poļu politiķis Šimons Holunija sacīja, ka degvīna produkts ir "ļaunums tīrā veidā" un skandāla dēļ tagad tiek uzsākts darbs, lai grozītu noteikumus, kas regulē alkohola tirdzniecību, veicināšanu un iepakošanu Polijā.

Skandāla rezultātā no amata tika atbrīvots Nacionālā atkarību profilakses centra vadītājs Pjotrs Jabloņskis, kurš, pēc Veselības ministrijas domām, problēmu "novērtēja par zemu".

“Esam paātrinājuši darbu pie likumdošanas izmaiņām, pievienojot jaunus noteikumus, lai ierobežotu alkohola reklamēšanu un palielinātu sodus par neatbilstošu pārdošanu. Iespējams, tiks risināts arī jautājums par iepakojumu,” trešdien sacīja veselības ministra vietnieks Vojcehs Konečnijs.

Svarīgākais