Priekšniecība mājas vizītēs pārbauda Vācijas “Tesla” rūpnīcas darbinieku slimības lapas

© Unsplash

Tiek ziņots, ka līdz pat 15 procentiem darbinieku autoražotāja “Tesla” rūpnīcā Brandenburgā vienlaikus ir iesnieguši slimības lapas. Rūpnīcas vadība atbild ar mājas vizītēm un tagad par jautājumu ir izteicies uzņēmuma izpilddirektors Īlons Masks, ziņo laikraksts “Der Spiegel”.

Izpilddirektors vēlas personīgi gūt priekšstatu par situāciju “Tesla” rūpnīcā. Komentējot izskanējušo informāciju par augsto darbinieku slimību lapu skaitu, Masks vietnē “X” rakstīja, ka "tas izklausās traki. Es to izskatīšu."

Brandenburgas rūpnīcas vadītājs nesen izraisīja ažiotāžu, aizstāvot mājas vizītes pie darbiniekiem, kuri bija paziņojuši par saslimšanu. Šādas vizītes neesot nekas neparasts. "Daudzi uzņēmumi to dara," Andrē Tjērigs sacīja ziņu aģentūrai DPA. "Mēs vēlējāmies atsaukties uz darbaspēka darba ētiku."

Turpretī arodbiedrība to nosauca par "neparastu rīcību" un norādīja uz lielo darba slodzi rūpnīcā.

Tjērigs uzsvēra, ka darbinieki par mājas vizītēm tika informēti nesenā uzņēmuma sanāksmē. Šī pieeja esot uzņemta ar lielu piekrišanu, jo darbinieki ir neapmierināti, ka daži viņu kolēģi gandrīz nekad nav darbā.

Mēs esam identificējuši kādus 200 darbiniekus, kuri turpina saņemt atalgojumu, kaut gan šogad vēl nav strādājuši," sacīja rūpnīcas vadītājs.

“Tesla” jau vairāk nekā divus gadus ražo elektromobiļus Brandenburgā. Saskaņā ar uzņēmuma datiem, rūpnīcā strādā gandrīz 12 000 darbinieku.

Svarīgākais