Pēc populāras skaistumkopšanas procedūras izmēģināšanas sieviete gandrīz paliek bez matiem

© Pixabay.com

27 gadus vecā Evelīna Lukavičiene no Lietuvas nebija gaidījusi, ka viņas sievišķīgā vēlme nēsāt afrikāņu stila bizītes pārvērtīsies īstā murgā - tikai dažu nedēļu laikā sieviete zaudēja gandrīz pusi no saviem matiem, turklāt sievietes galvu tagad klāj sāpīgas brūces. Ar stāstu dalās tv3.lt.

Sieviete ziņu portālam tv3.lt atklāja, kā viņas vēlme pēc afrikāņu stila frizūras noveda pie viņas sliktā matu stāvokļa un kā sevi pasargāt.

Vispirms Evelīna populārajā sociālajā platformā "TikTok" ieraudzīja, kā tiek audzētas afrikāņu bizes. Lai arī viņa nekad dzīvē neko nebija darījusi ar saviem matiem - tie nekad nebija pieaudzēti vai krāsoti - sievieti ļoti ieinteresēja šī frizūra.

Procedūra tika veikta frizieres mājās. Sieviete nesaņēma nekādu informāciju par jauno frizūru, un uz jautājumu, vai tā viņai netraucēs, friziere uzstāja, ka tas ir droši - tās ir tikai bizes.

Evelīna stāsta, ka viņas friziere strādājusi trīs dienas - pirmajā dienā viņa friziera krēslā pavadījusi 12 stundas, lai gan vēlāk viņa internetā atradusi informāciju, ka tam nevajadzētu aizņemt tik daudz laika.

“Friziere darba laikā lietoja alkoholu, filmēja bez manas piekrišanas. Viņa pastāvīgi smēķēja uz balkona, turpināja ar kādu runāt pa telefonu,” stāsta Evelīna, piebilstot, ka viss darbs kopumā aizņēma aptuveni 30 stundas.

Pēc frizieres teiktā, viņa ar afrikāņu bizēm varēja staigāt vismaz mēnesi, tomēr Evelīna nevarēja izturēt sāpes un pastāvīgo niezi, un naktī bija grūti gulēt. Beidzot viņa lūgusi tai pašai frizierei afrikāņu bizes noņemt, bet amatniece prasījusi naudu.

“Beigās man bizes noņēma draudzene. Viņai tas prasīja gandrīz piecas stundas, bija jāstrādā ļoti rūpīgi, jo bizes bija cieši sapītas, katram manam matam klāt bija svešie mati. Viņa vilka ar pinceti un grieza ar šķērēm,” atceras Evelīna.

“Tikai vēlāk uzzināju, ka tādas bizes ir jākopj, uzklājot eļļas un citus līdzekļus. Par tādiem matiem nav vērts maksāt tādu naudu,” uzsver meitene, piebilstot, cik svarīgi ir apmeklēt tikai drošus un pārbaudītus frizierus.

Pēc Evelīnas teiktā, viņas galvas āda tagad "ir noklāta ar brūcēm, plankumiem, un nieze ir necilvēcīga", turklāt mati joprojām turpina pastiprināti krist ārā, tāpēc sievietei nākas lietot ziedes un medikamentus, kā arī vērsties pie dermatologa.

Svarīgākais