Pirmo reizi kopš aukstā kara Maskava paziņo, ka ir gatava ilgstošai konfrontācijai ar ASV

© Pixabay.com

Maskava paziņojusi, ka Krievijas Federācijai ir jāgatavojas ilgstošai konfrontācijai ar ASV - Krievijas ārlietu ministra vietnieks Sergejs Rjabkovs apgalvo, ka Krievija ir “apņēmības pilna”, raksta “Reuters”.

Divus ar pusi gadus ilgušais karš Ukrainā izsaucis nopietnāko konfrontāciju starp Krieviju un Rietumiem kopš 1962. gada Kubas raķešu krīzes, kas tiek uzskatīts par vistuvāko punktu, lai izraisītu abu lielvaru - PSRS un ASV - kodolkaru tā sauktā aukstā kara laikā.

Tiek atzīmēts, ka, saskaņā ar Krievijas Federācijas oficiālo pārstāvju paziņojumiem, konflikts šobrīd ir sasniedzis ļoti bīstamu fāzi.

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis jau vairākus mēnešus aicinājis Kijivas sabiedrotos ļaut Ukrainai palaist lielāka darbības rādiusa Rietumu raķetes dziļi Krievijā, lai ierobežotu Maskavas trieciena spējas. Savukārt Rjabkovs, kurš koncentrējas uz bruņojuma kontroli un attiecībām ar Vašingtonu, sacīja, ka Maskavai nav ilūziju šajās attiecībās, ņemot vērā “divpartiju pretkrievisko vienprātību” Amerikas Savienotajās Valstīs.

Rjabkovs otrdien paziņoja, ka Krievijas Federācijai "jāgatavojas ilgstošai konfrontācijai ar šo valsti". Viņu citē “Reuters”:

"Mēs esam gatavi tam visādā ziņā. Mēs raidām katru brīdinājuma signālu savam ienaidniekam, lai viņš nenovērtē par zemu mūsu apņēmību."

"Reuters" arī norāda, ka Kremļa līderis Vladimirs Putins pagājušajā nedēļā brīdināja Rietumus, ka Krievija var izmantot kodolieročus, ja tā saņems parasto raķešu triecienus.