"Stratēģiski viss ir slikti," Strelkovs aicina krievus gatavoties katastrofai 2025. gadā

© Pixabay.com

Igors Strelkovs ir pārliecināts, ka jau 2025.gadā Krievija saskarsies ar ļoti negatīvām kara sekām, ko tā pati ir izraisījusi, raksta “dialog.ua”.

Krievijas publicists un vairāku militāro konfliktu dalībnieks Igors Strelkovs (Girkins), atrodoties cietumā prognozējis Krievijas Federācijai katastrofu jau 2025. gadā. Viņa vēstule tika publicēta 1. oktobrī viņa “Telegram” kanālā.

Strelkovs apgalvo, ka Kremļa cerības, ka ASV prezidenta vēlēšanu rezultātā republikānis Donalds Tramps piespiedīs Ukrainu kapitulēt, ir "jau sākotnēji neveiksmīgas". Ja tas nenotiks, tad Strelkovs ir pārliecināts, ka Krievijas Federācijā sāks risināties katastrofāls scenārijs.

"Stratēģiski viss ir slikti, ja likme par Trampu nedarbosies, tad nākamais gads - vai pat šī gada beigas - kļūs par ļoti nopietnu pārbaudījumu mūsu valstij," raksta Strelkovs.

Pašreizējā situācijā viņš vaino Putina režīmu un tā "vadības stila imitāciju", kad Krievijas Federācijā uz papīra viss ir lieliski, bet patiesībā tā ir katastrofa.

“Nozīmīga mūsu varas daļa ir izrādījusies uzpūsta, un tagad kara vajadzības krietni pārsniedz mūsu militāri rūpnieciskā kompleksa iespējas. Karš jau sen apēd visu jauno ieroču rezerves,” rakstīja Krievijas drošības virsnieks.

Viņš arī pieminēja katastrofu ar darbaspēku, ko armijas pavēlniecība strauji iznīcina Ukrainā. Pēc Strelkova domām, Krievijas Federācija karā ir nonākusi “pilnīgā strupceļā” gan taktiskā, gan stratēģiskā līmenī.

Kremlis kategoriski nevēlas mācīties no kļūdām un tās labot. Strelkovs prognozē Krievijai krīzi “līdzīgi kā 1917. gadā”, tas ir - valstiskuma sabrukumu uz liela mēroga tautas sacelšanās fona.

"Vispārējā militāri politiskā krīze ļoti drīz pārtaps militāri ekonomiskā krīzē, līdzīgi kā 1917. gadā, un to pārklās pieaugošais nogurums no bezjēdzīga kara ar neskaidriem mērķiem," raksta Krievijas drošības virsnieks.

Pasaulē

Krievija plāno sūtīt karā pret Ukrainu ne tikai jau ieslodzītos, bet arī tos, kuri vēl nav saņēmuši sodu - iespējams, Krievijas armijas rindas papildinās aptuveni 20 tūkstoši apsūdzēto, kuri šobrīd atrodas pirmstiesas izolatorā, vēsta “unian.net”.