Uz Vācijas robežām divās nedēļās apturēti 2448 nelegālie migranti

© Scanpix

Pēc robežkontroles atjaunošanas uz visām Vācijas sauszemes robežām septembra vidū policija konstatējusi 2448 mēģinājumus nelegāli iekļūt valstī, otrdien paziņojusi federālā policija.

Kopumā 1546 cilvēki tika nosūtīti atpakaļ pēc nelikumīgas robežas šķērsošanas laikā no 16.septembra līdz 30.septembrim, bet 39 tika atraidīti uz robežas un viņiem tika aizliegts vēlreiz iebraukt Vācijā. Tika aizturēti arī 49 cilvēku kontrabandisti.

Kopš 16.septembra kontrole tiek veikta uz visām Vācijas sauszemes robežām, lai samazinātu valstī nelegāli ieceļojošo migrantu skaitu.

Robežkontrole jau iepriekš bija atjaunota uz robežām ar Austriju, Šveici, Čehiju, Poliju un Franciju, bet Vācijas policija septembra vidū to atjaunoja arī uz robežām ar Luksemburgu, Beļģiju, Nīderlandi un Dāniju.

Atjaunotā robežkontrole sākotnēji turpināsies sešus mēnešus, bet var tikt pagarināta. Uz robežas ar Austriju tā turpinās jau no 2015.gada.

Varasiestādes neatklāja, cik migrantu apturēti uz robežām, kur kontrole tika atjaunota septembra vidū, un cik uz robežām, kur kontrole spēkā jau kādu laiku.

Vācijas Policijas arodbiedrība (GdP) pirms pāris dienām apgalvoja, ka robežkontroles paplašināšana līdz šim nav devusi lielu ieguldījumu nelegālās imigrācijas ierobežošanā un uz rietumu robežām notverts pavisam neliels skaits nelegālo imigrantu un kontrabandistu. GdP norāda, ka cilvēki vienkārši apiet kontrolpunktus.

Vairākas Eiropas valstis, tai skaitā Polija, Dānija un Grieķija kritizējušas robežkontroles paplašināšanu, kas Šengenas zonā atļauta tikai izņēmuma gadījumos.