Irāna nesūtīs savus armiju uz Libānu vai Gazas joslu

© pixabay.com

Teherāna nesūtīs savu armiju uz Libānu vai Gazas joslu, lai stātos pretī Izraēlai, pirmdien paziņojusi Irānas ārlietu ministrija.

Ministrijas pārstāvis Nasers Kanani žurnālistiem Teherānā norādīja, ka nav nepieciešamības uz karadarbības zonu nosūtīt Irānas regulāros spēkus vai brīvprātīgos, jo šiītu grupējuma "Hezbollah" locekļiem Libānā un palestīniešu teroristiskās organizācijas "Hamās" kaujiniekiem Gazas joslā pašiem ir pietiekami spēka, "lai sevi aizstāvētu pret agresiju".

Viņš piebilda, ka Teherāna nav saņēmusi pieprasījumus pēc palīdzības ne no viena grupējuma un ka, pamatojoties uz tās rīcībā esošo informāciju, Teherāna ir "pārliecināta, ka viņiem nav nepieciešama mūsu spēku palīdzība".

Tajā pašā laikā Kanani uzsvēra, ka Izraēla nepalikšot nesodīta par "noziegumiem", ko tā pastrādājusi pret Irānas tautu, armiju un "pretestības spēkiem".

Kā ziņots, Izraēlas gaisa uzlidojumā Libānas šiītu grupējuma "Hizbollah" štāba mītnei, kurā piektdien tika likvidēts grupējuma līderis Hasans Nasralla, tika nogalināts arī Irānas Revolucionārās gvardes ģenerālis Abass Nilforušans.

Irānas augstākais līderis ajatolla Ali Hameneji solījis, ka Nasrallas nāve "nebūs velta", bet pirmais viceprezidents Mohameds Reza Arefs paziņojis, ka tā novedīšot pie Izraēlas iznīcināšanas.

Irāna solījusi atriebt arī Nilforušana nāvi.

Pasaulē

Pasaulē populārās spēles "Fortnite" izstrādātājs "Epic Games" sūdz tiesā tehnoloģiju kompānijas "Google" un "Samsung", apsūdzot tās par nelikumīgu sadarbošanos, lai bloķētu konkurentus lietotņu veikalam "Samsung" ierīcēs.