Gaisa triecienā nogalināts "Hamās" līderis Libānā

© AP/Scanpix/Leta

Gaisa triecienā Libānas dienvidos pirmdien nogalināts palestīniešu grupējuma "Hamās" līderis šajā valstī, pavēstīja grupējums, vienlaikus mediji vēsta par triecienu palestīniešu bēgļu nometnei.

"Fatahs Šarifs Abu al Amine, "Hamās" līderis Libānā un kustības vadības loceklis ārzemēs", tika nogalināts gaisa triecienā viņa "mājai Al Basas nometnē Libānas dienvidos", teikts "Hamās" paziņojumā.

Triecienā nogalināta arī līdera sieva, dēls un meita, norādīja organizācija, notikušo dēvējot par "teroristisku un noziedzīgu slepkavību".

Libānas oficiālā ziņu aģentūra NNA vēsta par triecienu Al Abasai, netālu no Tīras, norādot, ka tā ir pirmā reize, kad uzbrukts šai palestīniešu bēgļu nometnei.

Palestīnas atbrīvošanas tautas fronte, kas ir sekulāra kreisā spārna organizācija, vēl pirms tam ziņoja, ka agrā pirmdienas rītā triecienā Beirutas Kolas rajonā nogalināti trīs organizācijas locekļi.

Libānas oficiālās palestīniešu bēgļu nometnes tika izveidotas palestīniešiem, kas tika padzīti vai aizbēga no savas dzimtās zemes 1948.gada kara laikā, kad tika izveidota Izraēla.

Saskaņā ar ilgi ievērotu kārtību drošības jautājumi palestīniešu bēgļu nometnēs Libānā ir pašu palestīniešu ziņā.