FIB aģents reidu laikā apzadzis aizdomās turamos

© Pixabay

Bijušais Hjūstonas FIB aģents šonedēļ atzinās, ka ir zadzis naudu un citas vērtīgas mantas no vairākām personām, atsaucoties ASV Teksasas dienvidu apgabala prokuratūru, ziņo houstonpublicmedia.org.

Kā liecina tiesas dokumenti, 37 gadus vecais Nikolass Entonijs Viljamss janvārī tika apsūdzēts par personiskā īpašuma zādzību un nepatiesu liecību sniegšanu, pildot dienesta pienākumus no 2020. gada decembra līdz 2023. gada jūlijam. Viljamss strādāja par FIB īpašo aģentu Hjūstonā kopš 2019. gada, kur darbojās gan noziedzīgo bandu apkarošanas, gan pretterorisma vienībās.

Saskaņā ar ASV Prokuratūras datiem Viljamsam draud maksimālais sods 10 gadu federālajā cietumā un iespējamais naudas sods 250 000 ASV dolāru (USD) apmērā.

Saskaņā ar federālās tiesas dokumentiem, pirmā zināmā zādzība notika 2020. gada 16. decembrī, kad Viljamss piesavinājās un nelikumīgi konvertēja 1200 USD, ko bija ieguvis, izpildot kratīšanas orderi Hjūstonā. Otrā zināmā zādzība notika 2022. gada 15. martā, kad Viljamss kratīšanas laikā no aizdomās turamā dzīvesvietas nozaga vairāk nekā 4000 USD.

Trešais gadījums notika pērnā gada 12. janvārī, kad Viljamss paņēma 1500 USD un vairākus sudraba stieņus no toreizējā aizdomās turamā, kurš tika izmeklēts par viņa lomu sacelšanās laikā Kapitolijā.

Tāpat FIB paziņoja, ka 2022. gadā viņš arī nozaga vairākus tālruņus no departamenta un ļaunprātīgi izmantoja valdības izsniegto kredītkarti.

Svarīgākais