“Aizmeta kā lupatu lelli,” tūristam uzbrūk nīlzirgs

© Pixabay.com

Rolands Čerijs no Vorvikšīras guvis smagus ievainojumus pēc tam, kad viņam safari uzbruka nīlzirgs, ziņo “The Guardian”.

Kāds vīrietis laimīgā kārtā izdzīvoja pēc tam, kad tika ievilkts upes dibenā un "mests pa gaisu kā lupatu lelle", kad viņam uzbruka nīlzirgs, braucot ar kanoe laivām atvaļinājuma laikā Zambijā.

Rolands Čerijs, kurš kopā ar sievu Šērliju atradās piecu nedēļu atvaļinājumā Āfrikas dienvidos, guva smagas koduma brūces visā ķermenī, tostarp 25 cm garu brūci vēderā, kā arī augšstilba traumu un izmežģītu plecu nīlzirga uzbrukuma laikā.

Medmāsas slimnīcā Johannesburgā, Dienvidāfrikā, kur 63 gadus vecais vīrietis vēlāk tika nogādāts, sacīja, ka nekad nav satikušas nīlzirgu uzbrukumā izdzīvojušo, jo lielākā daļa no viņiem ir nāvējoši.

Pāris devās safari grupas pavadībā gar Kafue upi 25. jūnijā, sava ceļojuma trešajā nedēļā, kad viņu kanoe no apakšas notrieca nīlzirgs.

Šērlijai, kura atradās kanoe laivas priekšgalā, izdevās aizpeldēt līdz upes krastam, taču Rolands izmežģīja plecu, kad kanoe laiva apgāzās, un nevarēja peldēt.

"Es nevarēju peldēt, un tad tas mani satvēra," viņš teica.

Vīrietis teica, ka nīlzirgs “saķēra mani savos žokļos un aizvilka līdz upes dibenam”, un, lai gan viņš nevarēja atcerēties, ka būtu redzējis nīlzirgu, viņš domāja, ka viņa “laiks ir beidzies”.

Nīlzirgs atlaida Rolandu upes dibenā, un viņa glābšanas veste pacēla viņu atpakaļ uz virsmas, kur viņš ievilka "lielu gaisa malku", pirms nīlzirgs atkal viņu sagrāba.

"Mani atkal sagrāba un aizmeta pa gaisu kā lupatu lelli, un es piezemējos krastā”.

Vīrietim tika veiktas sešas operācijas.

Svarīgākais