Šveicē sākusi darboties “pašnāvības kapsula”

© Ekrānuzņēmums / YouTube

Šveices ziemeļu policija otrdien paziņoja, ka ir aizturēti vairāki cilvēki un ierosināta krimināllieta saistībā ar aizdomām par kādas amerikānietes nāvi jaunā "pašnāvības kapsulā", vēsta ASV izdevums “The Hill”.

“Sarco” kapsula, kas nekad iepriekš netika izmantota, ir paredzēta, lai ļautu personai iekšā nospiest pogu, kas ievada slāpekļa gāzi noslēgtajā kamerā. Pēc tam cilvēkam vajadzētu aizmigt un dažu minūšu laikā nomirt no nosmakšanas.

Kā minēts reģionālās policijas paziņojumā, pirmdien netālu no meža namiņa Merišauzenā notikusi asistēta pašnāvība, kurā iesaistīts uzņēmums “Sarco”. Vairāki cilvēki esot aizturēti, un prokuratūrā uzsākta izmeklēšana aizdomās par kūdīšanu uz pašnāvību un līdzdalību tajā.

“Exit International”, Nīderlandē bāzēta pašnāvību asistēšanas grupa, ir paziņojusi, ka tā ir atbildīga par 3D drukātās ierīces izgudrošanu, kuras izstrāde izmaksāja vairāk nekā vienu miljonu ASV dolāru.

Grupas paziņojumā teikts, ka pirmdienas pēcpusdienā netālu no Vācijas robežas, izmantojot “Sarco” ierīci, nomira 64 gadus veca sieviete no ASV rietumiem. Šveices filiāles līdzpriekšsēdētājs bija vienīgais klātesošais un viņas nāvi raksturoja kā "mierīgu, ātru un cienīgu".

Exit International” arī apgalvo, ka ir "gandarīti, ka “Sarco” nostrādāja tieši tā, kā bija paredzēts, lai nodrošinātu brīvprātīgu, mierīgu nāvi personas izvēlētā laikā.

Šveices likumi pieļauj pašnāvību ar palīdzību, ja vien persona atņem sev dzīvību bez “ārējas palīdzības” un tie, kas palīdz personai nomirt, to nedara “kādu personisku motīvu dēļ”.

Šī ir viena no retajām valstīm pasaulē, kur ārzemnieki var ierasties, lai likumīgi izbeigtu savu dzīvi. Šveicē atrodas vairākas organizācijas, kuru mērķis ir palīdzēt cilvēkiem nogalināt sevi.

Svarīgākais