Vīrietim, kas mēģināja uzbrukt Trampam golfa laukumā, izvirzītas vēl trīs apsūdzības

© Getty Images via AFP/Scanpix/Leta

Bruņotajam vīrietim, kurš apsūdzēts par Donalda Trampa nogalināšanas plānošanu viņa golfa laukumā Floridā, otrdien tika izvirzītas apsūdzības vēl trīs punktos, tai skaitā par atentāta mēģinājumu pret prezidenta kandidātu, paziņoja ASV Tieslietu ministrija.

58 gadus vecais Raiens Rauts tika aizturēts 15.septembrī pēc tam, kad Slepenā dienesta aģenti bija pamanījuši viņu ar šaujamieroci pie golfa laukuma, kurā spēlēja Tramps.

Saistībā ar šo incidentu viņš jau bija apsūdzēts divos ar šaujamieročiem saistītos noziegumos.

Jaunās apsūdzības otrdienas vakarā izvirzīja iepriekšējās izmeklēšanas zvērinātie Maiami pilsētā. Rauts tika apsūdzēts ne tikai par atentāta mēģinājumu pret prezidenta kandidātu, bet arī par šaujamieroča glabāšanu vardarbīga nozieguma veicināšanai un par uzbrukumu federāla dienesta virsniekam, kas tiesas dokumentos bija norādīts kā Slepenā dienesta aģents.

Izpētot apkārtni pirms Trampa golfa spēles, viens no Slepenā dienesta aģentiem pamanīja Rauta AK-47 tipa šauteni, kas bija izbāzta no krūmiem, kur slēpās aizdomās turētais. Aģents atklāja uguni uz aizdomās turēto, kurš tad izskrēja no krūmiem un aizbēga ar melnu automašīnu, bet varasiestādes viņu izsekoja un vēlāk aizturēja.

Federālais tiesnesis pirmdien nolēma, ka Rautam jāpaliek apcietinājumā.

Federālā izmeklēšanas biroja (FIB) veikta Rauta tālruņa analīze parādīja, ka viņš bijis Floridā kopš 18.augusta. No šī datuma līdz 15.septembrim viņa sakaru ierīces vairākkārt tika fiksētas pie Trampa golfa laukuma un Trampa Maralago rezidences.

Pirms Rautu pamanīja Slepenā dienesta aģents, viņš bija pavadijis apmēram 12 stundas šī golfa kluba tuvumā, ko apliecināja viņa tālruņa lokācijas dati.

Svarīgākais