Latvijas pilsonis palīdz Krievijai nopelnīt miljardus, apejot sankcijas

© pixabay.com

Neskatoties uz sankcijām, Krievija turpina veiksmīgi papildināt budžetu ar dolāriem, kas iegūti no naftas pārdošanas. Viens no paņēmieniem, kas to ļauj izdarīt, ir ēnu flote, ko cita starpā vada arī Latvijas pilsonis Aleksejs Haļavins, raksta "The Insider".

Kā noskaidroja "The Insider", viens no lielākajiem spēlētājiem šajā shēmā ir Latvijas pilsonis Aleksejs Haļavins: divi ar viņu saistīti uzņēmumi iegādājās naftu no "Surgutņeftjegaz" par cenu, kas pārsniedza noteiktos cenu griestus (60 ASV dolāru par barelu).

Tas Krievijas korporācijai atnesa papildu 1,4 miljardus dolāru peļņu. Citas ar Latvijas pilsoni saistītās kompānijas, kuru rīcībā bija tankkuģi, transportēja naftu no Krievijas uz Indiju un Ķīnu. Vienu no viņa uzņēmuma pārvaldītajiem tankkuģiem Izraēlas varas iestādes apsūdzēja naftas piegādē "Hezbollah" un "Quds Force" interesēm.

Aleksejs Haļavins izrādījās saistīts arī ar Krievijas Federālo vienoto uzņēmumu "Promsireimport" vadījušo krievu Mihailu Silantijevu. Šis uzņēmums iepriekš ir sodīts divas reizes: par degvielas piegādēm Krimai un par naftas piegādēm Sīrijai.

Pasaulē

Miera sarunas, kuru rezultātā Krievija leģitimizētu kontroli pār okupētajām Ukrainas teritorijām, būtiski iedragātu pašreizējo starptautisko sistēmu, tai skaitā Rietumvalstu kā galveno noteikumu uzturētāju uzticamību un prestižu, savā jaunākajā rakstā secinājis Satversmes aizsardzības birojs (SAB).

Svarīgākais