Pētnieki paredz, ka pasaules viedtālruņu tirgus 2011. gadā pieaugs uz pusi

Ir paredzams, ka pasaules viedtālruņu tirgus 2011. gadā augs par 49,2%, jo vairāk uzņēmumu lietotāju apmaina savus parastos telefonus pret viedtālruņiem ar jaunāko tehnoloģiju iespējām.

Kā norāda Starptautiskās datu korporācijas (International Data Corporation (IDC) Worldwide Quarterly Mobile Phone Tracker (Vispasaules ceturkšņa mobilo telefonu ziņotājs), viedtālruņu tirgotāji 2011. gadā piegādās vairāk nekā 450 miljonus viedtālruņu – salīdzinājumā ar 303.4 miljoniem gabalu, kas tika piegādāti 2010. gadā. Bez tam viedtālruņu tirgus augs vairāk nekā četras reizes ātrāk nekā kopējais mobilo telefonu tirgus.

„Kopējais tirgus pieaugums 2010. gadā bija nepieredzēts”, sacīja Kevins Restivo (Kevin Restivo) IDC Vispasaules ceturkšņa mobilo telefonu ziņotāja vecākais pētījumu analītiķis. „Pagājušā gada lielais tirgus pieaugums bija daļēji izskaidrojams ar aizturēto pieprasījumu no grūtā 2009. gada, kad daudzi pircēji atlika mobilo telefonu iegādes. Paredzamais tirgus pieaugums 2011. gadā, kaut arī joprojām ievērojams, nedaudz atpaliks no tā, ko mēs piedzīvojām 2010. gadā”.

Lai piesaistīto patērētāju ievērojamo pieprasījumu pēc viedtālruņiem, ražotāji pēdējo divu gadu laikā ir izlaiduši daudzus jaunus modeļus un piedāvā jaunas iespējas. Cīņa par prātiem un tirgu ir arī novedusi pie sīvas konkurences starp viedtālruņu operētājsistēmām, raksta lattelecom.lv.

Nokia nesenajam paziņojumam par pāreju no Symbian uz Windows Phone būs nozīmīgas sekas turpmākajai viedtālruņu tirgus attīstībai. Līdz pat Windows Phone 7 izlaidei pagājušajā gadā Microsoft pastāvīgi zaudēja tirgus daļu, kamēr citas operētājsistēmas izstrādāja jaunus un pievilcīgus risinājumus. Jaunā alianse apvieno Nokia tehniskās iespējas un Windows Phone diferenciēto platformu. Paredzams, ka pirmās ierīces parādīsies 2012. gadā. IDC analītiķi sagaida, ka ap 2015. gadu Windows Phone būs otrā ietekmīgākā operētājsistēma visā pasaulē aiz Android.