Zelenskis nopietni apšauba Trampa plānu kara apturēšanai Ukrainā

© Unsplash

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis ir pārliecināts, ka ASV republikāņu prezidenta amata kandidāts Donalds Tramps patiesībā nezina, kā apturēt karu Ukrainā, pat "ja viņam šķiet, ka viņš zina, kā to darīt".

"Ar šo karu bieži vien ir tā - jo dziļāk uz to raugies, jo mazāk saproti," intervijā žurnālam "New Yorker" sacīja Ukrainas prezidents.

Kā norādīja Zelenskis, viņš redzējis "daudzus līderus, kas bija pārliecināti, ka zina, kā to izbeigt jau rīt, bet iedziļinoties saprata, ka viss nav tik vienkārši.

Tramps iepriekš teicis, ka uzvaras gadījumā varētu "labi saprasties" ar Krieviju un Ķīnu.

Republikāņu kandidāts vairākkārt apgalvojis, ka zina, kā izbeigt karu Ukrainā.

Tramps nesenajās televīzijas debatēs ar demokrātu sāncensi Kamalu Herisu izvairījās atbildēt uz jautājumu, vai vēlas, lai Ukraina uzvar karā, atkārtojot tikai, ka "vēlas izbeigt karu".

Herisa savukārt norādīja - ja pēdējos gados prezidenta amatā būtu bijis Tramps, nevis Džo Baidens, Ukrainai un Austrumeiropai tā būtu bijusi katastrofa.

Pasaulē

Viļņas lidostas jaunajā pasažieru izlidošanas terminālī, kurš tiks atklāts februārī, ir aprīkojums, kas ļautu pasažieriem drošības pārbaudes laikā atstāt šķidrumus rokas bagāžā, taču jauns Eiropas Savienības (ES) regulējums neļauj no tādas prasības atteikties, paziņoja Lietuvas valsts lidostu operatorkompānija "Lietuvos oro uostai" (LTOU) vadītājs Simons Bartkus.

Svarīgākais