Lietuvā piemēro apcietinājumu noziedzīgās pasaules apskatniekam

© unsplash.com

Lietā par tirgošanos ar ietekmi Kauņas apgabaltiesa ceturtdien apmierināja prokuratūras prasību noteikt apcietinājumu žurnālistam Daiļum Dargim, kurš raksta par organizēto noziedzību.

Apcietinājums Dargim, kurš savu vainu noliedz, noteikts uz vienu mēnesi.

Aizdomās turētā advokāte Aušra Ručiene žurnālistiem teica, ka viņas klientam nevajadzētu atrasties apcietinājumā un tiesai bija jāpiemēro cits drošības līdzeklis, piemēram, intensīva uzraudzība, drošības nauda vai mājas arests.

Portāls "Delfi.lt" ziņoja, ka trīs vīriešus tur aizdomās par 200 000 eiro pieprasīšanu no kriptovalūtas biznesmeņa Tada Kaspuša, solot atrisināt viņa problēmas ar kukuļiem tiesībsargājošo institūciju darbiniekiem. Lietā bez Darga aizdomās turēts arī bijušais Lietuvas policijas pretterorisma vienības "Aras" darbinieks Ovidijus Jurons un iepriekš notiesāts advokāts Arturs Jušinskis.

Darga advokāte sacīja, ka viņas klients nav vainīgs. Viņa pauda pārliecību, ka pirmstiesas izmeklēšana sākta pēc tam, kad viņš uzrakstīja rakstu par kādu personu. Advokāte apgalvoja, ka viņas klients nav pieprasījis maksāt 200 000 eiro.

Vēl vienam no lietā aizdomās turētajiem noteikts viena mēneša apcietinājums, bet trešajam - trīs mēnešu apcietinājums. Tiesa apmierināja prokuratūras prasību noteikt apcietinājumu bažās, ka, atrodoties brīvībā, aizdomās turētie varētu mēģināt ietekmēt lieciniekus.

Dargis ir žurnālists, desmit grāmatu autors. Viņš ir veidojis arī vienu dokumentālo filmu un producējis televīzijas raidījumus par notikušiem noziegumiem.

Svarīgākais