Tūristi Taizemē vairākas stundas žņaudz pitons

© Pixabay.com

Taizemē policija izglābusi kādu sievieti pēc tam, kad pitons viņu žņaudzis vairāk nekā divas stundas, ziņo “CNN”.

64 gadus vecā sieviete mazgāja traukus savās mājās Taizemes galvaspilsētas nomalē, kad sajuta vairākus kodumus savā kājā."Čūska vienkārši izšāvās uz priekšu un iekoda man," viņa teica.

Pēc tam pitons vijās ap viņu, līdz viņa nokrita zemē. Viņa divas stundas cīnījās, lai atbrīvotos no čūskas, tomēr bez panākumiem, ziņo policija.

Sieviete sauca pēc palīdzības, taču sākotnēji neviens neatbildēja. Galu galā viens no viņas kaimiņiem dzirdēja viņas satrauktos kliedzienus un vērsās pēc palīdzības policijā.

"Mēs bijām šokēti, redzot, ka sieviete bija nospiesta uz grīdas un pitons apvijies viņai," sacīja policijas majors Anusorns Vongmale. "Čūska bija patiešām liela."

Policijas nofilmētajos kadros sieviete bija redzama sēžam uz nelielas istabas grīdas, iesprostota pitona tvērienā, kas bija apvijies ap viņas vidukli.

Glābējiem bija nepieciešamas aptuveni 30 minūtes, lai viņu atbrīvotu, un pēc tam viņa tika nosūtīta uz slimnīcu, lai saņemtu palīdzību, informē policija.

Pēc tam čūska aizbēga, sacīja policija, piebilstot: "Mēs nevarējām to noķert."

Taizemē dzīvo 250 čūsku sugas, tostarp trīs pitonu šķirnes.

Pitoni nav indīgi, taču tie nogalina, nožņaudzot, aptinot sevi ap savu upuri un cieši saspiežot, lai palēlinātu ašaurinātu asinsriti, pirms norij veselus upurus.

Saskaņā ar Taizemes Nacionālās veselības drošības biroja datiem, pagājušajā gadā valstī aptuveni 12 000 cilvēku tika ārstēti no indīgu čūsku un dzīvnieku kodumiem. Oficiālie dati liecina, ka šajā periodā no čūsku kodumiem miruši 26 cilvēki.

Pitona uzbrukums ir jau otrais šāds incidents valstī, kas pēdējo nedēļu laikā piesaistījis pasaules uzmanību. Pagājušajā mēnesī kādam vīrietim, sēžot vannas istabā, pitons sakodis sēklinieku.

Svarīgākais