Brazīlijas valdība uzskata, ka platforma "X" apzināti pārkāpusi Brazīlijas tiesas rīkojumu

© Pixabay

Mediju platforma "X" atjaunoja savu darbību Brazīlijā nevis netīšām, bet apzināti, pārkāpjot tiesas rīkojumu par darbības apturēšanu, ceturtdien paziņojusi Brazīlijas valdība.

Piekļuve "X" Brazīlijā tika pārtraukta pēc tam, kad Augstākās tiesas tiesnesis Alešandri di Moraiss 30.augustā lika apturēt "X" darbību šajā valstī, jo Īlons Masks nebija izpildījis rīkojumu iecelt šim uzņēmumam jaunu juridisko pārstāvi Brazīlijā.

Taču trešdien Brazīlijā "X" atkal bija pieejama, pateicoties automātiskiem atjauninājumiem tālruņu lietotnēs. "X" trešdien paziņoja, ka pakalpojuma atjaunošana notikusi netīšām un būs īslaicīga.

Taču telekomunikāciju aģentūra "Anatel" šodien paziņoja, ka "X" rīkojās apzināti, lai apietu tiesas rīkojumu.

Brazīlijas Augstākā tiesa ceturtdien lika "X" apturēt piekļuvi sociālajam tīklam, vai arī tai ik dienas tiks piemērots vairāk nekā 800 000 eiro liels naudas sods.

Kā norādīts tiesas rīkojumā, "X" ir "nelikumīgi, neatlaidīgi un apzināti" neievērojusi tiesas rīkojumus, un tai tiks piemērots ikdienas naudas sods piecu miljonu reālu (830 000 eiro) apmērā, līdz tā atkal apturēs savu pakalpojumu.

Ziņu aģentūra AFP novēroja, ka arī šodien dažiem lietotājiem bija piekļuve "X".

"Anatel" paziņoja, ka ir identificējusi mehānismu, kas, cerams, atkal bloķēs pakalpojumu.

"X" aizliegums Brazīlijā saniknoja Masku un izraisīja asas debates par runas brīvību un sociālo tīklu ierobežojumiem gan šajā valstī, gan ārpus tās.

"X" ir vairāk nekā 22 miljoni lietotāju Brazīlijā.