Princese Keita atklāti par pēdējos 9 mēnešos pārdzīvoto

© Scanpix

Velsas princese Katrīna pirmo reizi, kopš atklāja, ka ir pabeigusi ķīmijterapijas kursu, atgriezusies pie savu karalisko pienākumu pildīšanas, ziņo CNN.

42 gadus vecā Keita, kura ir precējusies ar Lielbritānijas troņmantnieku princi Viljamu, atsāka darbu, otrdien organizējot tikšanos Vindzoras pilī.

"Velsas princese, “Velsas prinča un princeses Karaliskā fonda” patrone, šopēcpusdien Vindzoras pilī sarīkoja tikšanos," teikts pils paziņojumā, kurā oficiāli dokumentēti notikumi, ko īsteno karaļnams.

Keita pagājušajā nedēļā sniedza jaunāko informāciju par veselību, apstiprinot, ka viņa "dara visu, ko var, lai izārstētos no vēža" un sāk "jaunu atveseļošanās posmu ar atjaunotu cerības sajūtu un dzīves novērtēšanu".

Dziļi personiskā video vēstījumā, kurā redzams, kā ģimene kopā izbauda Anglijas vasaru, princese sacīja, ka pēdējie deviņi mēneši bijuši izaicinājumu pilni, bet "tomēr es ar nepacietību gaidu, kad varēšu atgriezties darbā un uzņemties vēl dažas publiskas saistības nākamajos mēnešos”.

2021. gadā princese atklāja “Karalisko Agrīnas bērnības fonda” centru, un viena no viņas vadošajām iniciatīvām ir sabiedrības informēšanas kampaņa “Shaping Us”, kuras mērķis ir uzlabot kolektīvo izpratni par to, cik svarīgi ir cilvēka pirmie pieci dzīves gadi.

Princese kopš februāra veica ķīmijterapijas kursu nenoteiktas vēža formas ārstēšanai un kopš tā laika ir publiski uzstājusies tikai dažas reizes.

Jūnijā viņa pievienojās ģimenei karaļa dzimšanas dienas parādē, kas pazīstama kā “Trooping the Colour”, un mēnesi vēlāk saņēma ovācijas, kad kopā ar meitu princesi Šarloti apmeklēja Vimbldonas vīriešu vienspēļu finālu.

Ir zināms, ka viņas ārstēšanas laikā Keita strādāja no mājām, tikās ar savu komandu un pārstāvjiem.

Lai gan viņa turpmākajos mēnešos turpinās koncentrēties uz savu atveseļošanos, tiek uzskatīts, ka atlikušajā gada daļā viņa atsāks iesaistīties sabiedriskos pasākumos.