Vētras "Boriss" izraisītajos plūdos Centrāleiropā gājuši bojā 24 cilvēki

© AFP/Scanpix/Leta

Vētras "Boriss" izraisītajos plūdos Centrāleiropas valstīs bojāgājušo skaits ir pieaudzis līdz 24, trešdien paziņoja varasiestādes.

Vētra "Boriss" kopš pagājušās nedēļas ir izraisījusi lietusgāzes un plašus plūdus, kuros gājuši bojā cilvēki Austrijā, Čehijā, Polijā un Rumānijā.

Oficiālais Čehijā bojāgājušo skaits ir pieaudzis līdz pieciem cilvēkiem, un par diviem no viņiem tika ziņots trešdien. Vēl astoņi cilvēki pēc plūdiem ir pazuduši bez vēsts, trešdien paziņoja Čehijas policijas preses sekretārs.

Ceturtais Čehijā bojāgājušais ir 70 gadus veca sieviete, kas bija pazudusi kopš svētdienas rīta. Viņas līķi atrada iesprūdušu žogā pie viņas mājas, kuru iznīcinājusi parplūdusī Vidnavkas upe. Par piekto upuri Čehijā paziņoja iekšlietu ministrs Vits Rakušans, nesniedzot sīkākas ziņas.

Stiprs lietus piemeklēja Čehiju piektdien un sestdien, izraisot ūdens līmeņa celšanos upēs galvenokārt valsts ziemeļos un ziemeļaustrumos. Plūdu ūdeņi tagad ir atkāpušies, atsedzot plašus postījumus.

Polijā ir gājuši bojā vismaz seši cilvēki, un premjerministrs Donalds Tusks ir izsludinājis mēnesi ilgu dabas katastrofas stāvokli. Rumānijā gājuši bojā septiņi, bet Austrijā - pieci cilvēki.