Mamikins atkal izvilkts Krievijas propagandas ekrānos

© Pixabay

Svētdienas vakara lielajās ziņas savus zobratus atkal ar milzīgu paātrinājumu grieza Krievijas propagandas melu mašinērija. Ziņu vadītājs, odiozais propagandists Dmitrijs Kiseļovs, stāstīja par ukraiņu karavīru "zvērībām" Kurskā, kur tiekot spīdzināti krievu civiliedzīvotāji.

Kiseļovs demonstrēja kaut kādus redzami viltotus ar telefonu uzņemtus video kadrus, kuros it kā ukraiņu karavīri ar spēku vēršas pret Kurskas iedzīvotājiem.

Tie ir klaji apmelojumi, kuriem nav neviena faktoloģiska pierādījuma. Vēl vairāk, tas nepārprotami ir mēģinājums ne tikai dēmonizēt ukraiņus, bet pārliecināt visus, ka dokumentālās liecības par krievu zvērībām Ukrainas pilsētās Bučā un Irpiņā ir falsificējums.

Savukārt raidījumā "Vakars ar Vladimiru Solovjovu" pēc ilgāka pārtraukuma no politikas mēslaines bija izvilkts bijušais Latvijas eiroparlamentārietis Andrejs Mamikins, kurš izsludināts starptautiskajā meklēšanā par Krievijas kara noziegumu slavināšanu.

Šoreiz Mamikins klāstīja, ka visu krievu dzimtene ir Krievija, tādēļ aicināja visus krievus ikvienā valstī sniegt savu ieguldījumu, lai palīdzētu. Īpaši svarīga esot Eiropā dzīvojošo krievu balss. Mamikins vien svaidījās ar šādiem saukļiem, nekonkretizējot, kā tieši ārpus Krievijas dzīvojošie krievi varētu "palīdzēt".

Līdztekus Mamikins gaudās, cik bīstamas esot šogad Latvijā notiekošās mācības "Namejs", un nepatiesi apgalvoja, ka pirmo reizi vēsturē pašreizējās mācībās tiekot izspēlēta kauju vešanas taktika pilsētās un citās blīvi apdzīvotās vietās. Mamikina ieskatā Baltija un Somija radot milzīgas briesmas Krievijai, jo tur valdot nacisms un rusofobija.

Starptautiskajā meklēšanā izsludinātais noziedznieks arī meloja, ka Latvija esot noteikusi administratīvo atbildību par to, ka publiskās vietās cilvēki sarunājas krievu valodā.

Propagandisti pieminēja arī ASV notikušās prezidenta amata kandidātu priekšvēlēšanu debates starp republikāņus pārstāvošo Donaldu Trampu un demokrāti Kamalu Herisu. Ja vēl pirms divām nedēļām Krievijas prezidents Vladimirs Putins sev vien zināmu iemeslu dēļ fanoja par Herisu, kam gan Rietumu analītiķi nenoticēja, tad pēc debatēm Kremļa ideologi paziņoja, ka neviens no kandidātiem nav "mūsējais" un nav Krievijai draudzīgs. Tiesa, tika gan pieminēts, ka Tramps nav sniedzis konkrētu atbildi uz jautājumu, vai Ukrainai karā ir jāuzvar.

Propagandisti arī uzsvēra, ka Putins debates nav skatījies, taču ir izteicis lūgumu viņa personību neizmantot ASV "iekšpolitisko jautājumu risināšanā". Tas, protams, ir absolūti liekulīgi, zinot Krievijas iejaukšanos citu valstu vēlēšanās, kas, piemēram, Vācijas gadījumā, lobējot galēji labējo partiju "Alternatīva Vācijai" (AFD), pat netiek īpaši slēpts.

Pasaulē

ASV republikāņu prezidenta amata kandidāts Donalds Tramps trešdien atbalstītāju mītiņā Longailendā, netālu no Ņujorkas, solīja, ka dosies uz Ohaio štata Springfīldu - pilsētu ar lielu Haiti imigrantu kopienu, kas izpelnījusies ievērību visas valsts mērogā pēc Trampa nepatiesajiem apgalvojumiem, ka imigranti tur ēd suņus un kaķus.