Ebreju tiesību aizstāvji vides aktīvisti Tūnbergu nosaukuši par “Nedēļas antisemīti”

© Ekrānuzņēmums / X

Kanāls “StopAntisemitism” zviedru “vides speciālistei” Grētai Tūnbergai ir piešķīris īpašu titulu un nosaucis viņu par “Nedēļas antisemīti”, raksta “The New York Post”.

Šis “gods” viņai piešķirts pēc nesenā aresta pret Izraēlu vērstā mītiņā Kopenhāgenas universitātē Dānijā. Un pret ko viņa protestēja? Pret universitātes sadarbību ar Izraēlu, kas ir viena no pasaules inovatīvākajām valstīm zaļo tehnoloģiju attīstībā.

Tūnberga "ir pievienojusies kefijā tērpto protestētāju rindām, nekaunīgi paužot savu nicinājumu pret ebreju valsti", aizvadītajā piektdienā paziņoja organizācija. "Viņa diemžēl ir pārvērtusi savu aktīvismu par platformu zemiskam naidam pret ebrejiem," tostarp vēstīts organizācijas paziņojumā.

Jau rakstījām, ka 21 gadu vecā jauniete tika arestēta 4. septembrī, protestējot kopā ar grupu “Studenti pret okupāciju”, kas aicināja universitāti pārtraukt visus sakarus ar Izraēlu, tostarp izbeigt vairākas starpuniversitāšu studentu programmas.

Starp Kopenhāgenas universitātes un Izraēlas programmām ir pat studentu apmaiņas programma, kas veltīta Tūnbergas galvenajam mērķim - cīņai pret klimata pārmaiņām, liecina “StopAntisemitism” informācija.