VIDEO. Galvu reibinoši skati! Igauņu kaskadieris paveic to, ko neviens vēl nav spējis

© Scanpix

Igauņu kaskadieris Jans Roze ir pirmais cilvēks, kurš pa virvi 165 m virs ūdens līmeņa šķērsojis Bosfora šaurumu, kas ir faktiskā robeža starp Eiropu un Āziju, vēsta DW.

Igauņu kaskadieris Jans Roze pa virvi, kas nostiepta starp tilta atbalsta torņiem 165 m virs ūdens līmeņa, šķērsojis Bosfora šaurumu, kas ir faktiskā robeža starp Eiropu un Āziju.

Kopumā Jans veicis vairāk kā kilometru garu ceļu - 1074 metrus.

Jans Roze stāsta, ka virve bija nostiepta tieši virs tilta, kas savieno abas pasaules daļas. Uz tilta bijusi dzīva satiksme un vairākas automašīnas, redzot virves gājēju, signalizējušas. Vienlaikus gaisā virpuļojuši helikopteri un lidmašīnas. Iešana bijusi saspringta. Kaskadieris atzīst, ka iet pa virvi pilsētvidē, kur apkārt valda trokšņi, ir sarežģītāk nekā brīvā dabiskā vidē.

Iepriekš Jans Roze šķērsoja šaurumu starp Itālijas salu Sicīliju un valsts kontinentālo daļu.

Pasaulē

Kur pazūd munīcija Ukrainas armijai; kādēļ F-16 karā netiek izmantoti lietderīgi; kā FPV dronu lietošana ietekmē kara gaitu; amatpersonu nodevības; vai karam paredzamas drīzas beigas; kas notiek ar gūstā saņemtajiem Ukrainas karavīriem un kādēļ Krievijas militāristi izvaro bērnus – intervijas turpinājums ar Ukrainas armijas kareivi Juriju Armašu, kurš septembrī viesojās Rīgā.

Svarīgākais