Trīsgadīga meitenīte nomirst dažas stundas pēc nogādāšanas slimnīcā, jo "ārsti nepamanīja simptomus"

© Pixabay.com

Trīs gadus veca meitenīte nomira tikai dažas stundas pēc nokļūšanas neatliekamās palīdzības nodaļā, jo ārsti, iespējams, nespēja atpazīt viņas slimības simptomus, raksta “The Sun”.

Trīs gadus vecā Zadija Ajetunmobi 2022. gada novembrī ar augstu temperatūru tika ievietota slimnīcā Eseksā, Anglijā, tomēr jau pēc desmit stundām bērns nomira no sirdsdarbības apstāšanās.

Ģimene apgalvo, ka ārsti nav pamanījuši, ka viņu meitai ir sepse - vecāki Teo un Rianna saka, ka par autopsijas rezultātiem uzzinājuši tikai divus mēnešus vēlāk. Viņi arī apgalvo, ka viņu meitas nāvi varēja novērst, ja Zadija būtu saņēmusi pareizu ārstēšanu.

"Viņa bija spēcīgs un veselīgs bērns," saka Zadijas tēvs. "Par sepsi netika runāts, mēs bijām neizpratnē par notikušo un mēģinājām saprast notikušo."

Tiesu medicīnas eksperti pašlaik pārskata Zadijas ārstēšanu un slimnīcas sepses politiku. Vispirms ģimenes ārste ārpus darba laika meitenei konstatēja tonsilītu - hronisku mandeļu iekaisumu un, izrakstījusi Zadijai antibiotikas, nosūtīja bērnu mājās.

Tomēr tikai trīs dienas vēlāk Zadijas māte atkal aizveda viņu uz neatliekamās palīdzības nodaļu, jo meitenei turpinājās drudzis.

“Mēs nekad neaizmirsīsim mūsu meitas skaisto smaidu un mīlestību pret dzīvi. Mēs ceram, ka viņa dusēs mierā un mēs saglabāsim viņas piemiņu savās sirdīs,” sacīja Zadijas vecāki.

Slimnīcas pārstāve Diāna Sarkara sacīja, ka pēc incidenta veikti jauni pasākumi, lai uzlabotu sepses ārstēšanas procesu.

Pasaulē

Kur pazūd munīcija Ukrainas armijai; kādēļ F-16 karā netiek izmantoti lietderīgi; kā FPV dronu lietošana ietekmē kara gaitu; amatpersonu nodevības; vai karam paredzamas drīzas beigas; kas notiek ar gūstā saņemtajiem Ukrainas karavīriem un kādēļ Krievijas militāristi izvaro bērnus – intervijas turpinājums ar Ukrainas armijas kareivi Juriju Armašu, kurš septembrī viesojās Rīgā.

Svarīgākais