Vīrietis, kuru vaino atentāta mēģinājumā pret Trampu, kādu laika pabijis Kijivā

© Unsplash

ASV mediji par iespējamo Donalda Trampa slepkavu nosaukuši Raienu Vesliju Rutu, kuru aģentūra AFP intervēja 2022.gadā Kijivā, kur viņš bija devies atbalstīt karu pret Krieviju.

ASV mediji norādīja, ka 58 gadus vecais Ruts tika aizturēts pēc tam, kad ASV Slepenā dienesta aģenti "atklāja uguni uz šāvēju" ar AK-47 tipa šauteni netālu no Trampa golfa laukuma Floridā, kur bijušais prezidents svētdien spēlēja golfu.

Aizdomās turamais bija izskrējis no krūmiem, kuros bija paslēpies, un aizbēdzis ar melnu automašīnu, pirms viņu izsekoja varasiestādes.

CNN un CBS ziņo, ka Ruts bija pašnodarbināts lētu mājokļu celtnieks Havaju salās. Viņš regulāri publicēja ierakstus par politiku un aktuālajiem notikumiem, tostarp dažkārt kritizēja Trampu.

Viena no lietām, par kuru Ruts pauda atbalstu, bija Ukrainas cīņa pret Krievijas diktatora Vladimira Putina uzsākto iebrukumu.

"ES ESMU GATAVS LIDOT UZ KRAKOVU UN DOTIES UZ UKRAINAS ROBEŽU, LAI BRĪVPRĀTĪGI CĪNĪTOS UN MIRTU... Vai es varu būt piemērs Mums ir jāuzvar," 2022.gada martā Routss rakstīja savā "X" kontā, vēsta laikraksts "New York Times", kas arī intervēja viņu.

Aģentūra AFP intervēja Rutu Kijivā 2022.gada aprīļa beigās, kad viņš piedalījās demonstrācijā, lai atbalstītu Mariupoles pilsētā iesprostotos ukraiņus.

"Putins ir terorists, un viņam ir jādara gals, tāpēc mums ir nepieciešams, lai visi no visas pasaules pārtrauktu to, ko viņi dara, un ierastos šeit tagad," viņš toreiz sacīja AFP.

Svarīgākais