Traģēdija Monblānā: pāris atrasts miris viens otra apskāvienos netālu no kalna virsotnes

© Pixabay.com

Traģisks atgadījums noticis 13. septembrī Monblānā, kad Alpu augstākās virsotnes nogāzē tika atrasts miris pāris no Itālijas, ziņo veerone.com.

Pāris kopā ar diviem citiem Dienvidkorejas alpīnistiem, kurus izdevās izglābt, bija pazuduši trīs dienas smagos laikapstākļos. Francijas prefektūra apstiprināja traģiskās ziņas, norādot, ka alpīnisti atrasti 4600 līdz 4700 metru augstumā.

Glābšanas komandas, tostarp kalnu policija, uzsāka intensīvu meklēšanas operāciju pēc tam, kad sestdien vēlu tika saņemts brīdinājums par pazudušajiem alpīnistiem. Grupa bija devusies ceļā bez gidiem, un laikapstākļu pasliktināšanās radīja ievērojamus izaicinājumus glābšanas misijai.

Helikopteram otrdien izdevās nosēsties ap pulksten 13:30, un tas atklāja alpīnistu līķus tikai 100 līdz 200 metru attālumā no virsotnes. Tiek ziņots, ka pāris savā nāves brīdī bija apskāvušies.

Viens no šīs traģēdijas skaudrākajiem aspektiem bija alpīnistu pēdējais telefona zvans. Vecākais policijas komandieris atklāja, ka viņi sasnieguši itāļus pa tālruni un uzzinājuši viņu atrašanās vietu, diemžēl savienojums tika pārtraukts, padarot turpmāku saziņu neiespējamu.

Monblāns, kura augstums ir 4809 metri, ir augstākā virsotne Rietumeiropā un piesaista kāpējus no visas pasaules. Tomēr kalna iekarošana ir saistīta ar riskiem, un neparedzamie laikapstākļi var pārvērst jebkuru kāpšanu dzīvībai bīstamā situācijā. Tiek ziņots, ka bojā gājušie alpīnisti nomira no spēku izsīkuma, ko, iespējams, saasināja aukstums un augstums.

Svarīgākais