Dramatiski kadri: Tusks Polijā grib izsludināt dabas katastrofas stāvokli

© Scanpix

Polijas premjerministrs Donalds Tusks paziņoja, ka plāno valstī izsludināt dabas katastrofas stāvokli plašo plūdu dēļ, raksta pravda.com.ua.

Dabas katastrofas stāvoklis saskaņā ar spēkā esošajiem Polijas noteikumiem var tikt ieviests daļēji vai visā valstī.

"Pēc konsultācijām ar attiecīgajiem ministriem un dienestiem uzdevu sagatavot Ministru padomes rezolūciju par dabas katastrofas stāvokļa ieviešanu," sociālajā tīklā X sacīja D. Tusks.

Jau ziņots, ka Centrāleiropā vētra "Boriss" daudzviet izraisījusi plūdus, kas laupījuši dzīvību vairākiem cilvēkiem un radījuši plašus satiksmes un elektroapgādes traucējumus.

Kā jau ziņots, kopš ceturtdienas ciklons atnesis spēcīgu vēju un neparasti spēcīgas lietusgāzes Centrālmeiropā

Piemēram, Polija piedzīvo dramatiskus plūdus. Polijā plūdos gājis bojā viens cilvēks, šodien apstiprināja premjerministrs Donalds Tusks. Tūkstošiem cilvēku dots rīkojums evakuēties. Tusks sacīja, ka Klodzko, Polijas dienvidrietumos, situācija ir dramatiska. Applūdusi arī Gluholazi.

Vairākās applūdušajās vietās traucēta energoapgāde un sakari, bet reģioni var izmantot satelītinterneta sistēmas "Starlink" pakalpojumus, paziņoja Tusks.

Polijas dzelzceļa kompānija PKP plūdu dēļ apturējusi vilcienu satiksmi ar Čehiju. Polijā slēgts Golkovices robežšķērsošanas punkts ar Čehiju, kā arī slēgti vairāki ceļi un apturēta vilcienu kustība līnijā, kas savieno Prudņiku un Nisu.

Svarīgākais