Netanjahu draud atriebties hutiešiem

© Depositphotos

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu svētdien draudējis atriebties Jemenas hutiešu nemierniekiem, kuru izšautā raķete šorīt piezemējās Izraēlas vidienē.

"Šorīt hutieši no Jemenas izšāva uz mūsu teritoriju raķeti zeme-gaiss. Viņiem jau vajadzēja zināt, ka mēs prasām augstu cenu par jebkuru mēģinājumu mums kaitēt," valdības sēdē paziņoja Netanjahu.

Hutiešu izšautā raķete nav nodarījusi lielus postījumus. Arī ziņu par bojāgājušajiem nav.

"Tie, kam šajā jautājumā nepieciešams atgādinājums, ir aicināti apmeklēt Hudeidas ostu," viņš piebilda. Izraēlas militārās lidmašīnas jūlijā bombardēja Jemenas pilsētu Hudeidu pēc tam, kad hutieši uzņēmās atbildību par drona uzbrukumu Telavivā, kurā tika nogalināts viens civiliedzīvotājs.

Hutieši kopš 2023.gada novembra arī uzbrūk kuģiem Sarkanajā jūrā un Adenas līcī, apgalvojot, ka šādi solidarizējas ar palestīniešiem Izraēlas un teroristiskā grupējuma "Hamās" karā Gazas joslā. Taču daudzi no kuģiem, kam uzbrukuši hutieši, nav saistīti ar karu.

Pasaulē

Lēmumam par sociālo tīklu "TikTok" un "Telegram" iespējamu bloķēšanu ir jābūt politiskam, turklāt lēmumam, turklāt, lai šāds risinājums būtu efektīvs, par ierobežošanu būtu jāvienojas vismaz visām trim Baltijas valstīm, šādu vērtējumu vēstulē Saeimai paudis Valsts drošības dienests (VDD).

Svarīgākais