Vīrietis mirst pēc 23 zobu izraušanas vienā dienā

© Pixabay.com

Operācijas laikā tika izņemti 23 un implantēti 12 zobi, raksta "independent.co.uk".

Kāds vīrietis Ķīnā, kuram vienas nepārtrauktas procedūras laikā tika izrauti 23 zobi un ievietoti 12 implanti, nomira divas nedēļas vēlāk no iespējamās sirdslēkmes.

Vīrietis 14. augustā devās uz procedūru "Yongkang Dewei" zobārstniecības klīnikā.

Trīspadsmit dienas vēlāk viņš nomira no sirds apstāšanās, saskaņā ar viņa meitas ierakstu sociālajos tīklos, ziņo “South China Morning Post”.

"Es negaidīju, ka mans tētis tik ātri aizies mūžībā. Viņam pat nebija laika braukt ar jauno automašīnu, ko viņam nopirku," rakstīja viņa meita.

Viņa sacīja, ka vīrietis pēc operācijas cieta pastāvīgas stipras sāpes zobos.

Valsts veselības dienests izmeklē lietu, ņemot vērā operācijas raksturu, kam sekoja vīrieša nāve.

"Tā kā starp procedūru un nāvi bija 13 dienu pārtraukums, mēs joprojām izmeklējam iemeslu," paziņoja veselības dienests.

Klīnikas darbinieki vietējām ziņu aģentūrām pastāstīja, ka, veicot šādu operāciju, ārsts pēc klātienes konsultācijas ar pacientu un pēc pacienta slimības vēstures rūpīgas izpētes nolemj, cik zobus var izraut vienā reizē.

Darbinieki skaidroja, ka priekšzobu gadījumā tos var izraut un implantēt tajā pašā dienā bez riska, taču aizmugurējiem zobiem ir nepieciešams vismaz trīs līdz četru mēnešu atveseļošanās periods starp izraušanas un implantācijas procesu.

Vīrieša piekrišanas veidlapa operācijai, iespējams, liecināja, ka viņa dzerokļi tika implantēti tajā pašā dienā, kad tie tika ekstrahēti, kas ir pretrunā ar parasto medicīnisko protokolu.

Klīnikas ieraksti liecina, ka zobārstam, kurš veica operāciju, ir piecu gadu pieredze un viņš specializējas sakņu, kanālu un gudrības zobu izņemšanā un pilno protēžu izgatavošanā.

“Mēs tagad neatbildēsim uz šo lietu, jo tā ir nodota mūsu juristam. Ja būs kādi jaunumi, mēs sniegsim paziņojumu; tomēr izmeklēšana turpinās,” teica klīnikas pārstāvji.

Svarīgākais